Güvenlik kuvvetleri tarafından Sabah saat 05.00'da özel birliklerin de içinde bulunduğu kuvvetlerle bölgeye yaptığı şafak operasyonunda göstericilere müdahale edildi. Sabah erken saatlerinde başlayan müdahale zaman zaman devam ederken, eylem yapanların içinde terör örgütü PKK mensupları ile birlikte uyuşturucu kaçakçılığı yapanların da olduğu belirtiliyor.
 

 
EYLEME KATILAN UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARI İHA'YA YAKALANDI
 
Şafak operasyonu ile birlikte bölge karadan ve havadan kuşatıldı. Yaklaşık 100 zırhlı araç ile karadan kuşatılan bölge Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı pistinden havalanan helikopterler tarafından da havadan kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. Bölgedeki hareketliliği izlemek üzere havalanan İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından kaydedilen görüntüler, Diyarbakır JandarmaKomutanlığı haber merkezinden saniye saniye takibe alındı. İHA'lar tarafından çekilen görüntülerde eylemcilerin arasında terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bulunanlarla birlikte bölgede uyuşturucu ticareti yapanların da olduğu tespit edildi.
 
Askeri yetkililerden alınan bilgilere göre, İHA'lar tarafından kaydedilen görüntülerde tespit edilen uyuşturucu kaçakçılarının eylemlerle bölgede gerginliği arttırıp ellerindeki uyuşturucuları çıkarmaya çalıştıkları belirtildi. Hasat zamanı ile birlikte tarlalardan toplanan uyuşturucunun eylem bahanesiyle ulaşıma kapatılan bölgeden çıkarılmaya çalışıldığının tahmin edildiği bildirildi.
 

 
GERGİNLİK SÜRÜYOR
 
Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde göstericilerin yol kapatmasıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:" 24 Mayıs 2014 tarihinden itibaren bölücü terör örgütünün yönlendirmesiyle illegal gruplar tarafından, Diyarbakır-Bingöl ve Diyarbakır-Muş karayollarında yol kesme girişimlerinde bulunulmaktadır. Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın can güvenliğini ve anayasal hakkını kullanmalarını sağlamak maksadıyla gerekli tedbirleri almaktadır. Bu kapsamda güvenlik güçlerince; Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice-Ziyaret Mahallesi ile Hani-Çağıl Mahallesi arasında kalan kısmında, eylemciler tarafından karayolu üzerinde açılmış olan hendeklerin kapatılması ve Çağıl Mahallesi yol ayrımında trafiğin işlemesine mani olan engellerin kaldırılmasına yönelik güvenlik tedbirleri alınmaya başlanmıştır. Yapılan çalışmalar tamamen vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü sağlamaya yöneliktir."
 
GÖSTERİCİLERİ PROVOKE EDİYORLAR
 
Lice'de güvenlik güçlerinin sabah saatlerinde başladığı operasyonlar sürerken, zaman zaman olaylar yaşanıyor. Karayolları ekipleri açılan hendeklerin hepsini kapatırken, çevrelerinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik güçleri yaptıkları istihbaratta, olaylara karışan göstericiler arasında uyuşturucu kaçakçılarının da bulunduğunu belirledi. Lice'de geçen yıl düzenlenen operasyonlarda tonlarca uyuşturucu yakalanırken, uyuşturucu kaçakçılarının da göstericileri provoke ettikleri belirtildi.
 
VARTO'DA YOL KESTİLER
 
Muş'un Varto İlçesi'ne 5 kilometre mesafede karayoluna barikat kuran PKK'nın gençlik yapılanması YDGH'liler burada geçiş yapan araçları durdurup içindekilere kimlik kontrolü yaptı. Burada yaklaşık 100 aracın geçişine izin vermeyen göstericilerin yolu kapatması üzerine Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nden Varto yol ayrımında güvenlik güçleri önlem aldı. Güvenlik güçleri Varto yönüne gitmek isteyen araçlardaki yolculara uyararak bölgeye gitmemelerini istedi.