Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezinde düzenlenen operasyonda 2 kilo 856 gram esrar maddesi, 4 adet ecstasy, 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet susturucu, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 27 adet mermi ile esrar satışında kullanılan çok sayıda kilitli poşet ele geçirildi.

Emniyetten yapılan açıklamaya göre, uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen A.O. isimli şahsın iki kişiye madde sattığının tespit edildiği ve M.E., D.A. isimli kişilere operasyon yapıldığı belirtildi. Bahse konu kişilerin üzerlerinde yapılan aramalarda ise 2 kilo 856 gram esrar maddesi, 4 adet ecstasy, 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet susturucu, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 27 adet mermi ile esrar satışında kullanılan çok sayıda kilitli poşet ele geçirildiği aktarıldı.

Yapılan açıklamada ayrıca, S.Ö. ve E.S. isimli suça sürüklenen çocukların da aynı gün satışa hazır vaziyette toplam 12,82 gram esrar maddesi ile birlikte yakalandığı kaydedildi.

Şahıslar hakkında yürütülen tahkikat neticesinde şüphelilerden M.E. ve D.A. hakkında ''Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak'' suçundan yapılan işlemlerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenilirken, A.O. isimli şüpheli şahıs, ''Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak'' suçundan, S.Ö. ve E.S. ise ''Uyuşturucu madde ticareti yapmak'' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.