İzmir’de düzenlenen narkotik operasyonunda, kırmızı ve yeşil reçeteyle satılan ilaçlar ele geçirildi. Olayla ilgili yedi kişi tutuklandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan ve "torbacı" tabir edilen sokak satıcılarına yönelik çalışmalar kapsamında, Konak ilçesinde bir eve operasyon düzenledi. A.Ö. ve Z.B isimli şahıslar gözaltına alındı. Zanlıların işyerinde yapılan aramada, kırmızı ve yeşil reçeteye tâbi 3 bin 345 adet ilaç ele geçirildi. Z.B. sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı, A.Ö. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ekipler ayrıca Karabağlar ilçesinde bir eve düzenledikleri operasyonda, L.K. isimli şahsı gözaltına aldı. Yapılan aramada, ayrı ayrı torbalar içinde toplam 2 kilo 913 gr. esrar maddesi, uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 2 bin 725 TL para ve 1 adet dijital hassas terazi ele geçirildi. Zanlı L.K., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’dan temin ettikleri ecstasy uyuşturucu hapları Torbalı ilçesine getirdikten sonra torbacılar aracılığıyla piyasaya süren şebekeye operasyon düzenledi. 887 adet ecstasy hap, 30.31 gr. metamfetamin, 11 gr. esrar maddesi, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet şarjör, bu silahlara ait 6 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan 10 şüpheliden biri tutuklandı, suça sürüklenen iki çocuk, işlemlerinin yapılması için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Gözatına alınan M.Y.A. ve M.Ş. isimli zanlılarda 30.31 gr. metanfetamin ve 5 gr, esrar maddesi ele geçirildi. Zanlılar M.Ş., M.Ö., M.Y.A. ve Ü.T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.