İzmir’in Çiğli ilçesinde, arabada öldürülen anne Emine Uysal ve oğlu Harun Erdem’in bir numaralı cinayet zanlısı olarak eski damat M.A. aranmaya başlandı.
Olay, bugün saat 09.30 sıralarında Evka-2 Mahallesinde meydana geldi. Evlerinden çıkan Emine Uysal (55) ve oğlu Harun Erdem (34), 35 HJS 14 plakalı araçlarına bindi. Ardından sokağa gri renkli araçla gelen kimliği belirsiz bir şahıs, anne ve oğlunu kurşun yağmuruna tuttu. Şahıs geldiği araçla kaçarken silah seslerini duyan vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polisler, anne ve oğlunun hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, çevrede güvenlik önlemi alırken kimliği belirsiz şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Cinayet Büro ekipleri cinayetle ilgili başlattığı detaylı soruşturmada, çifte infazın bir numaralı sanığı olarak Emine Uysal’ın kızının bir süre önce ayrıldığı eşi M.A. olarak tespit etti. Polis, eski damadı bulmak için çalışma başlattı.

KOMŞU OLAY ANINI ANLATTI

Olay anını anlatan Emine Uysal’ın komşusu ve bilgisayar kursundan arkadaşı Necla Ergenç (65), "Komşum Fadime hanım ile kahvaltı yaptık. Kahvaltıdan sonra Fadime hanım evden ayrıldı. Ben nane temizliyordum. Ardı ardına silah sesleri geldi. Ben kuşlar için atıldığını sandım. Sonra kahvaltı yaptığım komşum Fadime hanım bana bağırdı, ’Ambulans çağır Emine hanımı vurdular’ diye. Şok oldum duyunca. Bende hemen ambulans çağırdım. Emine hanım bizim 4 yıllık komşumuzdur. Oğlu ile birlikte kalırdı. Eşinden ayrılmış, eşi de ölmüş daha sonra. Kendi hallerinde insanlardı’’ dedi.