Kocaeli'nin İzmit ilçesinde arkadaşlarıyla birlikte uyuşturucu madde kullandıktan sonra alkol aldıkları iddia edilen Şeyhmus Çekin ve B.B. fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Şeyhmus Çekin yaşamını yitirdi, B.B.'nin ise tedavisi sürüyor.

Evli ve 2 çocuk babası Şeyhmus Çekin (34) ve arkadaşı B.B.(24) iddiaya göre, Gültepe Mahallesi'nde bulunan bir evde uyuşturucu ve alkol aldı. Daha sonra iki arkadaş, Cumhuriyet Mahallesi Plajyolu Sahili'ne gitti. Burada uyuşturucu almayı sürdüren Şeyhmus Çekin ve B.B. fenalaştı. B.B., yerinden kalkarak yakında bulunan bir basket sahasında top oynayan çocuklardan ambulans çağırmasını istedi.

Çocukların araması üzerine olay yerine kısa sürede gelen sağlık ekipleri fenalık geçiren ve kalbi duran Çekin’e müdahale ederek tekrar hayata döndürdü. Hastaneye kaldırılmak istenen Çekin yolda yaşamını yitirdi. Arkadaşı B.B. ise yoğun bakımda bir süre kaldıktan sonra müşahede altına alındı.

Çekin’in cenazesi Seka Devlet Hastanesinde yapılan otopsi sonrası yakınlarına teslim edildi. Oolayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.