Eskişehir’de 32 kg. esrar, bonzai ve ecstacy uyuşturucu hapla yakalanan zanlıların, emniyet ve adliyede verdiği ifadeler, Türkiye’de uyuşturucunun ne kadar kolay bulunduğunu ve insanları ne hale düşürdüğünü gözler önüne serdi. Uyuşturucu zanlısı A.K., evinde ele geçirilen bonzai ve esrar hakkında bilgisi olmadığını ancak uyuşturucu hapları, ağrıyan sırtının tedavisinde kullandığını savundu. C.K. ise 2 yaşından bu yana bütün uyuşturucu maddeleri kullandığını söyleyerek, Kuyubaşı Mahallesi’nde herkesin kapı kapı uyuşturucu sattığını ve kendisinin de önüne gelenden aldığını iddia etti. O.Ö., maddi imkânsızlıktan dolayı uyuşturucu işine bulaştığını belirtti. İ.B. de borçlarını ödemek için uyuşturucu işi yaptığını söyledi.

Eskişehir’de 21 Ekim 2015 günü güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda 32 kilo 227 gr. kubar esrar, 912 gr. toz esrar, 3,5 gr. sentetik kannabinoid maddesi, ecstacy hap, 2 ruhsatsız tabanca ve 3 hassas terazi ele geçirildi. 32 kg. kubar esrarı, teslim aldıkları Konya’dan Eskişehir’e getiren ve olayla bağlantısı olan yedi zanlı tutuklandı.

Zanlılardan İ.B., ifadesinde uyuşturucu işini, artan borçlarını ödeyebilmek için yaptığını belirterek, “Maddi sıkıntılarım vardı, borçlarımı ödeyemiyordum. Bu nedenle esrar maddesinin naklinde yer aldım.” dedi. 32 kg. uyuşturucunun sahibi olduğu ileri sürülen, evinde esrar, bonzai ve ecstacy çıkan A.K. ise bu hapları, ağrıyan sırtının tedavisi için içtiğini savundu: “Senelerdir esrar içerim. Bu kadar esrarı birarada görmemiştim. Esrar maddesinden kurtulmamız gerektiğini de düşündüm. Evimdeki uyuşturucu madde, kendi ihtiyacım için kullandığımdır. Bonzai kullanmıyorum, evimde nasıl bulunduğunu bilmiyorum. Sırt ağrılarım var. Sırt ağrılarıma iyi geldiği için ecstacy hap içiyorum. Hassas terazi benim, dışarıdan aldığım tütünleri tartıyorum.”

'12 YAŞINDAN BERİ UYUŞTURUCU KULLANIYORUM'

30 yaşındaki C.K. isimli zanlı ise 12 yaşından beri uyuşturucu kullandığını, sokaklarda yattığını, günlük hayatta amelelik yaptığını söyledi. Bütün uyuşturucu maddeleri kullandığını ifade eden C.K., şunları anlattı: “Bu uyuşturucuları, Kuyubaşı Mahallesi'nden alıyorum. Bu mahallede herkes, kapı kapı uyuşturucu satıyor. Uyuşturucuyu önüme gelenden alıyorum. Buradaki bazı kişileri, uyuşturucu alışverişinden tanırım. A.K.’ye borcum vardı, o borcumu ödemek için araç tutup şoförlük yapıp Konya’ya gittim. Meğerse gittiğimiz iş, uyuşturucu işiymiş. Yakalattığımız 32 kilo uyuşturucu, A.K. ve S.T. için geliyordu.”

'UYUŞTURUCUYU BİR YILDIR VERESİYE ALIYORDUM'

A.T.’den bir yıldan beri veresiye esrar aldığını ve bu sebeple borçlarının biriktiğini söyleyen C.K., “A.T., beni yolda gördü ve, ‘Araç tut ve beni Konya’ya götür, borcunu silerim.’ dedi. Ben de kabul ettim. Konya’ya ne için gittiğimizi bilmiyordum. Konya tarafında '21' plakalı bir araçtan, bizim araca esrar yüklenmesini istediler. Kabul etmedim. ‘Bu senin son işin. Kabul etmezsen mezarın olur.’ dediler. Ben de bu son işim olacağını söyleyince kabul etmek zorunda kaldım.” ifadesini kullandı.

Dokuz yıldır uyuşturucu kullandığını söyleyen R.M. ise, “ Esrar ve hap kullanıyorum. Esrarı hemen hemen her gün içerim. Hapı özel günlerde içerim. Kullandığım uyuşturucu maddeyi, Kuyubaşı Mahallesi’nden temin ederim.” diye konuştu.