Bursa'da, Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencileri 24 yaşındaki İsmail Erduman ile 23 yaşındaki Göksel Karabulut'un uyuşturucu kullandıktan sonra hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor. Oğlunun cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen İsmail Erduman'ın babası Metin Erduman, uyuşturucunun sokak ortasında aleni satılmasına öfke kustu. Oğlunun sigara dahi içmediğini belirten acılı baba, "Yeterli tedbir alınmıyor, alınacağını da zannetmiyorum. Sokak ortasında leblebi gibi satılan şeye nereden önlem alınıyor, önlem alınsa böyle sokak ortasında leblebi gibi satılmaz. Herkes istediği şeyi istediği yerden bulabiliyor." dedi.

İddiaya göre; Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden İsmail Erduman, M.Y. ve K.K., dün akşam saatlerinde Göksel Karabulut'un ikamet ettiği Nilüfer İlçesi Görükle Dumlupınar Mahallesi Selanik Caddesi'ndeki apartmandaki daireye gitti. Uyuşturucu kullandıkları öne sürülen gençler bir süre sonra fenalaştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde eve gelen öğrenci arkadaşları, 4 kişinin baygın şekilde yattığını görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. 112 Acil Servis ambulansı ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmak istenilen öğrencilerden İsmail Erduman yolda hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan Göksel Karabulut ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İlk tedavileri üniversite hastanesinde yapılan M.Y. ve K.K. yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı gerekçesiyle ambulanslarla Mudanya Devlet Hastanesi'ne sevkedildi.

SOKAK ORTASINDA LEBLEBİ GİBİ SATIYORLAR, DEVLET BÜYÜKLERİ TEDBİR ALSIN

Oğullarının ölüm haberlerini alan acılı aileler Adli Tıp Kurumu'na geldi. Oğlunun hayatında sigara bile kullanmadığına dikkat çeken üç çocuk babası Metin Erduman, gazetecilere içini döktü. Uyuşturucunun sokak ortasında satıldığını, isteyen herkesin her yerde bulabildiğini belirten acılı baba, şunları kaydetti: "Söyleyecek bir şeyimiz yok. Devletin başındaki büyüklere söylüyorum; o büyükleri (baronları) tutsunlar. Gençlere tavsiyem ne olacak; uzak dursunlar her türlü ottan çöpten, lanet şeyden uzak dursunlar. Gençlerle bitmiyor ki her şey. Yeterli tedbir alınmıyor, alınacağını da zannetmiyorum. Sokak ortasında leblebi gibi satılan şeye nereden önlem alınıyor, önlem alınsa böyle sokak ortasında leblebi gibi satılmaz. Herkes istediği şeyi istediği yerden bulabiliyor."

CENAZELERİ BALIKESİR'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Balıkesirli olan iki gencin cenazeleri yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından alındı. İsmail Erduman'ın cenazesi Balıkesir'in İvrindi ilçesi Gökçeyazı Mahallesi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Göksel Karabulut'un cenazesinin ise Balıkesir'de ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Öte yandan olayda hayatını kaybeden Göksel Karabulut'un ev arkadaşı ise geceye dair bildiklerini polise anlattı. Genç, ifadesinde, arkadaşlarının uyuşturucu hap kullandığını iddia etti. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı tarafından başlatılan çok yönlü soruşturma sürüyor.