İzmir’de düzenlenen narkotik operasyonunda, uyuşturucuyla mücadele alanında faaliyet gösteren bir derneğin üst düzey yöneticisi de gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan ve sokak satıcılarına uyuşturucu madde sağlayan şahıs veya organizasyonlara yönelik çalışmaları sürdürüyor. Torbalı ilçesinde piyasaya uyuşturucu madde süren bir şebekeyi belirleyen ekipler harekete geçti. Düzenlenen operasyonda M.G., H.Ş., İ.G. ve K.D. gözaltına alındı.
Adreslerde yapılan aramalarda 3 bin 264 adet ecstasy hap, 2 gr. esrar, 7 kök kenevir bitkisi, 24 gr. kenevir bitkisi tohumu, 3 adet uyuşturucu madde tahlil kiti, uyuşturucu madde paketlemesinde kullanılan çok sayıda kilitli şeffaf naylon torba, uyuşturucu madde tartımında kullanılan 1 adet hassas elektronik terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet G-3 uzun namlulu piyade tüfeği mermisi ve 19 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden İ.G. ve K.D., mahkeme tarafından tutuklandı. Adreste bulunan H.Ş. ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele alanında faaliyet gösteren bir dernekte üst düzey yönetici olan M.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.