Tokat Sivas kara yolu üzerinde yapılan sıra dışı eylem ile üzerinde 'Yoksul, İşsiz, Asgari Ücretli' yazan kişiler yokuştan aşağı yuvarlandı.

Tokat’ta bir okulda öğretmen olarak görev yapan, aynı zamanda Eğitim İlke-Sen üyesi sosyolog Cemil Arslan, Türkiye’nin gerçeklerine dikkat çekmek için sıra dışı eyleme imza attı. Türkiye’nin sorunlarına dikkat çekmek için üzerilerinde 'yoksul', 'işsiz', 'asgari ücretli' yazılı kişiler, karla kaplı alanda yokuş aşağı itilerek yuvarlandı. Türkiye’de sorunların ciddi olarak ele alınarak yaklaşım gösterildiğinde kamuoyunda tepki uyandırmadığını ifade eden Arslan, “Bu nedenle sorunlarımızı mizahi bir yaklaşımla ele alalım dedik. Mizahi açıdan baktığımızda Türkiye’de birçok işe yaramayan insanlar var. Bunları uçurumdan atacaksınız. Çünkü bu insanlar pratikte kimsenin işine yaramıyor ve kalabalık teşkil ediyor. Bu nedenle yoksul, işsiz, asgari ücretlileri yokuştan aşağı doğru iteceğiz. Burada asıl suçlu kapitalist sistemdir. Burda görüldüğü üzere insanları tek tek attığımızda hiç ses çıkmıyor, ilk kişiyi atarken diğerleri ses çıkarsaydı karşı taraf kabul etmek zorunda kalırdı. Fakat kapitalist sistem bu şekilde tek tek susturuyor.” dedi.

Açıklama sonrasında suçlu olarak ilan edilen kapitalist sistemi temsilen kardan adam sosyolog Cemil Arslan, eylemde figür olarak vazife alan işsiz, yoksul ve asgari ücretli ile birlikte kardan kapitalist sistemi parçaladı.