Adana İncirlik Hava Üssü inşaatında işçi olarak çalışırken üzerinden kamyon geçmesi sonucu ağır yaralanan Erzurumlu 35 yaşındaki Mücahit Çetin, eski sağlığına kavuşmak için 40'tan fazla ameliyat geçirdi. Ancak küçük tuvalet ihtiyacını tutamayan Çetin, bir bebek gibi altına bağladığı çocuk beziyle yaşıyor. Horasan Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Çetin, hastalığının tedavisi için özel bir hastanede ameliyat olmasının gerektiğini bunun için de 15 bin TL'ye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Mücahit Çetin, bebek gibi altına bez bağlıyor. Yaşlı annesiyle birlikte Horasan'daki evinde yaşayan Çetin, evli 4 kardeşi gibi yuva kurmak istiyor. Ancak Çetin, sağlık sorunu nedeniyle evlenip yuva kuramıyor. 1998 yılında İncirlik Hava üssündeki bir inşatta işçi olarak çalışırken karnının üzerinden kamyon geçmesi sonucu ağır yaralandı. 4 yıl hastanelerde yatan ve 40'tan fazla ameliyat olan Mücahit Çetin, çalıştığı şirketten 10 bin TL tazminat aldı. Tazminatıyla Horasan'da küçük bir ev alan Çetin, annesiyle birlikte yaşamaya başladı. Geçirdiği trafik kazası sonrasında küçük tuvaletini tutamayan Çetin, altına bebek bezi bağlıyor. Tuvalet ihtiyacını tutamadığı için vakit namazı kılamadığını belirten Mücahit Çetin, ameliyatla eski sağlığına kavuşabileceğini belirtiyor. Bin 500 TL maaşla Horasan Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Çetin, "Trafik kazasına bağlı olarak idrar yollarımda tahribat oldu. Özel hastanelere gittim. Doktorlar tedavimin mümkün olduğunu söylediler. Antalya'da gittiğim özel bir hastanede idrar yollarındaki tahribatın giderilmesi için 15 bin TL istediler. Aldığım maaş ortada. Eski sağlığıma kavuşup evlenmek yuva kurmak istiyorum. Bir bebek gibi altıma bez bağlamaktan utanıyorum." dedi.

İdrar sorunun yanı sıra vücudunun belden yukarısında aşırı yağlanma olduğunu bunun da kendisini rahatsız ettiğini de dile getiren Çetin, "Vücudumun üst kısmında aşırı yağlanma var. Belden aşağısı ise zayıf, orantısız bir görünümüm arz ediyor. Bu orantısızlığın tedavisi içinde yine özel bir hastanede 60 bin TL estetik ameliyat ücreti istendi. Çaresizim." diye konuştu.

Sağlık sorununu Başbakanlık Bilgi Merkezi BİMER'e, Erzurum Valiliğine, Horasan Kaymakamlığı'na bildirmesine rağmen, olumlu sonuç alamadığından yakınan Çetin, "BİMER'e yazdım. Diğer kurumlara sorunumu yazdım. Gelen cevabı yazılarda, 'Sizinle ilgileneceğiz' denildi. 30 Mart yerel seçimler öncesinde sağlık müdürlüğü, sosyal yardımlaşma dayanışma vakfı, kaymakamlık problemimi çözüme kavuşturmak için çalışacaklarını belirttiler. Ancak seçimlerin bitmesiyle beni de unuttular." şeklinde konuştu.