Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki üzüm bağları, zarar verebilecek hava şartlarından korumak amacıyla beyaz kanaviçe naylonla örtüldü. Toplam 60 bin dekar alan, 15 kişilik ekiplerle 10 günde örtü altına alındı. Böylece Sarıgöl’ün dünyaca ünlü çekirdeksiz, sofralık sultaniye üzümleri aşırı sıcaktan, tozdan, doludan, çiyden ve iri taneli yağmurlardan korunmuş olacak.

Çalışmalara erken saatlerde başladıklarını belirten tarım işçisi Yusuf Hasırcı, "Her mahallede çok sayıda örtü timleri kuruldu. Her yıl bu işi yapmaktayız. 15 arkadaş biraraya geliyoruz, sabah erken örtü çalışmalarına başlıyoruz. Öğleye kadar 40-50 dekarlık alanı örtü altına alırız. İşler sıklaştığında da öğleden sonra aynı ekibimiz yine çalışmaya başlar. Böyle olunca günde 80-100 dekarlık üzüm bağının üzerini örtüyoruz." dedi.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise üzüm bağlarının her yıl beyaz kanaviçe naylonla örtülerek tedbir alındığını söyledi. Ülgen, "Sarıgöl ovamızda, 90 bin dekarlık alanda üzüm yetiştirilmektedir. Bu yıl üzüm bağlarımızda yine koruma amaçlı örtme çalışmaları devam etmektedir. Bu yıl bağlarımızın yüzde 80’inin örtülmesi beklemekteyiz. Koruma amaçlı örtüler, iki veya üç yıl dayanıklıdır. Üzüm üreticilerimiz, örtülerini Tarım Kredi kooperatiflerinden, TARİŞ’ten veya tüccarlardan temin etmektedir. Örtüler, üzüm bağlarımızı dolu, yağmur, sıcak, çiş, kırağı ve tozdan korumaktadır. Üzüm hasadı tamamlanana kadar bağlarımızın üzerinde kalır." şeklinde konuştu.