Mersin’in Tarsus ilçesinde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürüldükten sonra yakılmasına Erzincan’da kadınlar büyük tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden haberleşen kadınlar, Özgecan için pankartlar açtı ve idam yasasının getirilmesi için imza topladı.

Özgecan Aslan’ın öldürülmesine tepki gösteren çeşitli sivil toplum örgütü ve siyasi partiye bağlı kadınlar, Cumhuriyet Meydanında toplandı. Çok sayıda kadının katıldığı protesto gösterisinde Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı İbrahim Tozlu, Kur’an-ı Kerim okudu ve hayatını kaybeden Özgecan için dualar okudu. Protesto gösterisine katılan kadınlar adına açıklama yapan ev hanımı Nuray Aydemir, yaşanan saldırıya sert bir dille tepki gösterdi. Aydemir açıklamasında, "Tek suçu kadın olmak. Biz tecavüz edilmek, öldürülmek ya da şiddet görmek için gelmedik bu dünyaya. Biz kadın olmak için, kadın gibi yaşayabilmek için geldik. Tek suçu kadın başına toplu taşıma aracına binmekti. Şoförün, şoförün oğlunun ve onun arkadaşının tecavüzüne uğradı. Bıçaklandı, yakıldı, cansız bedeni bir nehre atıldı. Tek suçu kadın başına bir toplu taşıma aracına binmekti. Tek suçu kadın olmaktı, söylenecek söz kalmadı." dedi.

Cumhuriyet Meydanına kurulan stantta idam cezasının yeniden getirilmesi için imza kampanyası düzenlendi. İmza kampanyasına kadınların yanı sıra erkekler de destek verdi.