Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Uzaktan gördüğünüz her sakallıyı IŞİD’ci sanmayın.” dedi. Genelkurmay eski başkanlarından emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Bektaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Vali Bektaş ve Jandarma Alay Komutanı Vekili Albay Özay Eryürek tarafından karşılanan Özkök, şeref defterini imzaladıktan sonra bir süre sohbet etti.

Ziyarette konuşan Vali Bektaş, “Emekli Genelkurmay eski başkanlarından Sayın Hilmi Özkök Paşamız'ı, üstelik bizim hemşehrimiz, Manisa’nın Turgutlu ilçesinden değer verdiğimiz, değerli bir komutanımızı burada görmek gerçekten bizi mutlu etti.” dedi. Turgutlulu olmasından dolayı Manisa’ya özel bir ilgi duyduğunu belirten Hilmi Özkök ise, “Sayın valimiz, göreve başlayalı 14 ay oldu. Daha önce gelmeyi çok arzu ettim. Amacım sadece size bir nezaket ziyaretinde bulunmak, başarılarınızın devamını dilemek. Böylece memleketimin de bir kokusunu almış oldum. İzmir’de kalıyorum ama bir ayağımız her zaman Manisa’da. Gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Ziyaretin ardından basın mensuplarının gündeme dair açıklama istediği Özkök, “Kısa da olsa bir açıklama yapmak istemiyorum. İçeride, söyleyeceklerimizi söyledik.” diyerek valilikten ayrıldı.

Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Erdoğan Bektaş, “Hilmi Özkök, biliyorsunuz ülkemizin sıkıntılı bir zamanında, çok kaydadeğer bir Genelkurmay başkanlığı yaptı ve ülkemize ciddi hizmetleri olmuş bir hemşehrimiz. Hayırlı olsun ziyaretiydi. Ziyaretten dolayı çok mutlu olduk.” şeklinde konuştu. Bir gazetecinin, "Terörle ilgili konuştunuz mu?" sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Doğrusu bu işin yeri de zamanı da değil. Bu işi konuşması gerekenler konuşuyorlar.” Vali Bektaş, geçen günlerde Konya merkezli düzenlenen IŞİD operasyonlarında, Manisa’nın Akhisar ilçesinden de bir kişinin gözaltına alındığının hatırlatılması ve bu tür operasyonların devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, “Bu operasyon, dışarıdaki operasyonların Manisa’ya yansımalarıdır. Uzaktan gördüğümüz her sakallıyı IŞİD’ci diye düşünmememiz lazım. Önyargılar bizi yormasın. Manisa’da bu tip her türlü illegal oluşumun üzerine gidilir. Varsa gereği yapılıyor, bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Manisa, huzurlu bir dönem yaşıyor. İnşallah bu huzurumuz devam edecek."