Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, dün Akhisar ilçesinde bir zeytinlik bahçesindeki barakada yakılmış olarak bulunan kadının kimliğinin henüz tespit edilemediğini belirtti. Zanlı veya zanlılar hakkında da henüz bir bilgiye ulaşılamadığını belirten Bektaş, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Vali Bektaş, Manisa ili kayıtlarında, öldürülen kadından bahsedilmediğini söyledi. Beştaş, “Bizim kayıtlarımızda böyle bir şahıstan bahsedilmiyor. Soruşturma devam ediyor, elbette bulunacak. Her halükarda hem mağdurenin kimliği bulunacak hem bu işi yapan ya da yapanlar bulunacak. Böyle işleri yapan kişiler artık kaçamıyorlar, bir şekilde bulunuyor.” dedi. Böyle bir olayın çok acı olduğunu dile getiren Bektaş, “Muhtemelen bu olayın Manisa ile alakası yok. Gelip geçen biri atmış olabilir. Biliyorsunuz orası yolun kenarı ama hiç önemli değil. Bizim ilçemizde böyle olayların yaşanmaması lazım. Bizim insanımıza yakışmıyor. Bizim düşüncemize, bizim mantığımıza, bizim moral değerlerimize, bizim tarihi birikimimize yakışmayan bir durum. Maalesef biraz tabii basın, bunları doğal olarak öne çıkarıyor. Bundan rahatsız mı olmalıyız? Rahatsız olmamalıyız, yani basın elbette bunu öne çıkarmalı. Elbette bu konuların üzerinde durmalı ancak peşpeşe böyle, bir iki hafta arayla böyle olayların yaşanması doğrusu bizim insanımızı yaralıyor, vicdanımızı kanatıyor ama önemli olan, bu olayların bu ülkede meydana gelmemesidir. Meydana geldikten sonra basın da yazacak, herkes de duyacak. Herkese düşen görev kendi yakın çevresi, yakın dünyasında bu tip olayların olmaması için ne gerekiyorsa gayret sarfetmesidir. Gerçekten üzücü bir durum, çok sıkıntılı bir durum, inşallah bir daha yaşamayalım.” diye konuştu.

Cumhuriyet Mahallesi, Suyolu Mezarlığı mevkisinde, bir zeytinlikteki barakada, 18 yaşlarında olduğu tahmin edilen yakılmış bir kadın bulunmuştu. Yandığı için kimliği tespit edilememiş ve İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.