Adana'da portakal Çiçeği Karnavalı'nın üçüncüsü yarın başlıyor. Vali Mustafa Büyük, "Adana'nın her mevsimi güzel ama nisanda bir başka güzel oluyor. Karnavalla çok daha güzelleşiyor." dedi.

Karnaval komitesi üyeleri, Vali Büyük, belediye başkanları ve Adanalı gazeteci-yazar Ayşe Arman'ın da katıldığı basın toplantısında biraraya geldi. Vali Büyük, buradaki konuşmasında, birlikte hareket edildiğinde çok daha mutlu ve başarılı olunacağına dikkat çekerek, "Gelecek nesillere başarılı işler yaptığımızı gösterme adına festival önemli. Bana göre güzel bir fotoğraf veriyoruz. Adana Nisan'da çok güzel oluyor. Adana'nın her mevsimi güzel ama nisanda bir başka güzel oluyor. Bu karnavalla çok daha güzelleşiyor. Nisan ayı boyunca güzel çalışmalarla dünya çapında bir etkinlik haline getirebiliriz." diye konuştu.

ARMAN: NİSANDA ADANA'YA DÖNÜN

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ayşe Arman, çok mutlu olduğu belirterek, "İyi ki böyle bir karnavalımız var. İnşallah bütün Türkiye'ye yayılır. Çok gururluyum ben Adanalı olarak. Elimde borazanla herkese duyurmak istiyorum." dedi.

Herkesin nisan ayında şehrine dönmesini istediğini anlatan Arman, "Zor şeyler yaşanan bir Türkiye'deyiz bunları da zaten kalbimizde hissediyoruz. Acı şeyler yaşanıyor bunları hergün okuyoruz ve biliyoruz. Ama bir taraftan da hayat devam ediyor. Karnavalımıza hep beraber sahip çıkalım." diye konuştu.

"KARNAVALI ULUSLARARASI MECRALAR İÇİN KULLANMAK ZORUNDA KALDIK"

Karnavalın fikir öncüsü Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, yola çıkarken amaçlarının bir karnaval yapmak olmadığını söyledi. Bozkurt, "Amacımız markamızın da belirttiği gibi 'Nisan'da Adana'da olmayı' anlatmaktı. Herkese diyoruz ki Adanalı olsun olmasın, nisanda Adana'da olmak o kadar güzeldir ki. Bu iki üç hafta süren portakal çiçeği kokusunun büyülü ortamını kaçırmayın Adana'ya gelin. Ancak bununla ilgili bir farkındalık yapmak için ucuna bir aktivite eklemeliyiz diye düşünerek şenliği yaptık. Bu şenliğin zaman içinde uluslar arası mecralara taşınabilmesi için karnaval kelimesini kullanmak zorunda kaldık. Bunun dışında farklı bir amacı yok." dedi.

BAŞKANLAR: KARNAVAL TURİZME DE KATKI SAĞLAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Portakal çiçeğinin sembolize edildiği bir karnaval gerçekleştirmenin dünyanın en güzel şeylerinden biri olduğunu belirterek, "Karnaval Çukurova'da kabul görecek ve bir gün turunçgillerin çiçek açtığı her yerde zaman için de Türkiye'nin de tanıdığı bir karnaval olacak. Karnaval için Adana'ya gelenler gördüm, doğru yoldayız. Toprağına özlem duyanları Adana'da bir araya getiriyoruz." diye konuştu.
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Portakal çiçeği festivalinin üçüncü yılına girerken marka haline geldiğini kendilerinin de Edebiyat ödülleri ile buna katkı sağladıklarını anlattı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, dünyanın en güzel kokusunun portakal çiçeği kokusu olduğunu belirterek, "Bunu bir Adanalı olarak söylemiyorum. Şehrin her tarafı buram buram portakal çiçeği kokuyor. İnsanların da bu kadar cıvıl cıvıl olmasının da en büyün sebebi bu." dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehrin sanayide, ticarette ve tarımda gerileyen ekonomisini turizmle tamamlamak gerektiğine dikkat çekerek karnavalın bu anlamda Adana'ya destek olacağına inandığını dile getirdi.