Çin’in Wuhan kentinde düzenlenen Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası ve Fransa’nın Strasbourg şehrinde düzenlenen Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda şampiyon olan sporcular Mersin Valisi Özdemir Çakacak tarafından ödüllendirildi.

Çaakcak, Liselerarası Atletizm Şampiyonası’nda 100 metre engelli branşında dünya şampiyonu Şevval Ayaz, 110 metre engellide dünya şampiyonu olan Mikdat Sevler, 300 metre engellide dünya şampiyonu olan Sinan Ören ile Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda 59 kiloda Avrupa şampiyonu olan Huri Korkut'u kabul etti.

Dünya ve Avrupa Şampiyonu olarak söz konusu büyük başarının haklı gururunu yaşayan sporcuları ve onların antrenörlerini tebrik eden Çakacak, sporcuların gösterdiği başarıların son derece önemli olduğunu söyledi. Bunların kolay elde edilebilen başarılar olmadığını anlatan Çakacak, "Hem Mersinimizi, hem de ülkemizi temsil ettiler, milli formayla müsabakalara çıktılar ve elde ettikleri başarılarla şanlı bayrağımızı göndere taşıyarak İstiklal Marşımızı söylettiler. Bu sporcularımızı sizlerin de önünde ödüllendireceğiz ki gelecek kuşaklara ve diğer sporculara örnek teşkil etsin.” dedi.

Sporun sadece fiziksel bir aktiviteden ibaret olmadığını belirten Çakacak, sporun aynı zamanda insanları birbirine yaklaştıran sevgi, dostluk, kardeşlik ve barış ortamı oluşturan son derece önemli etkinliklerden biri olduğunu dile getirdi.

Gençleri spor yaparken gördüklerinde mutlu olduklarını vurgulayan Çakacak, "2013 yılında ilimizde yapılan Akdeniz Oyunları dolayısıyla ilimiz son derece önemli bir spor alt yapısına kavuştu. Bu spor altyapısı da orada çalışan gençlerimizin dünya çapında başarılar elde etmesine katkı sunuyor. 2013 yılında Mersinimizde 73 milli sporcumuz vardı, 2014 yılında ise milli sporcu sayımız 120’ye çıktı. Bu tesisler aynı zamanda Mersin’in spor kenti kimliğini öne çıkartıyor. Gençlerimizin bu başarıları ileride kentimizin hem ulusal hem de uluslar arası alanda ismi anılacak bir spor kenti olacağını da açık ve net bir şekilde gösteriyor” diye konuştu.