Vali Özdemir Çakacak, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal’ı ziyaret etti.

Metropol İş Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri de hazır bulunurken basın mensupları da ziyarete yoğun ilgi gösterdi. Çakacak burada yaptığı değerlendirmede hem iade-i ziyaret ve hem de son seçimlerde güven tazeleyen Başkan Ahmet Ünal ve yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik etmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Yeni yönetime başarı dileklerini ileten Çakacak, "Basın, sadece ülkemizde değil tüm dünyada önem taşıyan kurumlardır. Çünkü, halkın zamanında ve doğru bilgilendirilmesi son derece önemli. Hele hele bilişim teknolojisinin geliştiği, bilginin anında dünyanın her tarafına ulaştırıldığı, dünyanın her tarafından bilginin anında alınabildiği bir ortamda, zamanında bilgiye ulaşabilmek, basın açısından da zamanında bilgi alıp aktarabilmek son derece önemli. Basınımız, halkın bilgilendirilmesi görevinin yanında toplumun eli ayağı, gözü kulağıdır. Mersin, gerek yerel gerekse ulusal kuruluşlarla basında güçlü bir kent. Biz kamu görevlileri olarak basınımızın haber alma, bilgiye ulaşma ve vatandaşlara doğru bir şekilde aktarma görevinde daima yanındayız." dedi.

MGC Başkanı Ahmet Ünal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Çakacak'a Mersin basını ve cemiyetin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ünal, "MGC, ilkeli, güçlü bir meslek örgütü. Cemiyetimiz, tehdit, şantaj ve benzer konularla ciddi anlamda mücadele eden, gazeteciliğin 5N-1K ilkesini hayata geçirmeye çalışan bir meslek örgütü." şeklinde konuştu.

Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.