Artvin Valisi Kemal Cirit, Yusufeli ilçesi Zeytincik köyünde çıkan yangında evlerini kaybeden vatandayları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Sabaha karşı çıkan yangında ilk belirlemelere göre 1 cami, 1 köy odası ile 22 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Vali Cirit, beraberindeki Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Salih Mehmet Avcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı ile birlikte köyde incelemelerde bulundu. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Cirit, olaydan büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Vali Cirit, burada yaptığı açıklamada, "Bu sabah saat 05.00 sularında yangın başlamış. Muhtemelen ahşap bir evden, elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz. Yangında tek tesellimiz yaralı ve can kaybının olmamasıdır. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza ait itfaiye ekiplerimiz yangına müdahale etmişlerdir. Şu an itibarıyla yangın tamamen söndürülmüş olup kontrol altına alınmıştır." dedi.

Yangından dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirten Vali Cirit, ilk belirlemelere göre 1 cami, 1 köy odası ile 22 evin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiğini söyledi.
Yangında maddi ve manevi olarak zarar gören vatandaşların yaralarını en kısa sürede sarmak için Valilik olarak gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade eden Vali Cirit, sözlerine şöyle devam etti: "Devlet olarak kendilerinin her zaman yanındayız. Ve kısa sürede yangından etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Bu köyümüz, hem beton hem de ahşap mimarinin uygulandığı eski köylerimizden birisidir. Köyümüzün bir kısmında yapımı devam eden Yusufeli Barajı’ndan dolayı kamulaştırma yapılmıştır. Dolayısıyla ahşap bir mimaride olabilecek en küçük bir yangın tüm köyü etkileyen bir afete dönüşmüştür. Yangın yerinde ilgili kurumlarımızın amirleri ile birlikte incelemelerde bulunarak hasar tespit çalışmalarına başlandı."

Cirit, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Dairesi Başkanlığı ile birlikte afete uğrayan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışma başlatacaklarını kaydetti.