Artvin Valisi Kemal Cirit, Hopa'daki sel ve heyelan felaketinde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Yoldere köyünde heyelan sonucu evlerinde hayatını kaybeden Emniyet Gedik, Erdal Gedik ile Ünsal Gedik'in ailesini ziyaret eden Vali Cirit, olaydan duyduğu üzüntüsünü dile getirdi. Heyelandan yıkılan ev çevresinde incelemelerde bulunan Vali Cirit, olayda annesi, ağabeyi ve yengesini kaybeden ve kendisi de yaralanan Naz Gedik(9) ile babası Kazım Gedik'e taziye dileklerini iletti. Gebze'de ikamet ettiklerini belirten baba Kazım Gedik, çay toplamak üzere ailesinin 15 gün erkenden köye geldiğini belirterek, sel ve heyelan felaketinden dolayı çok büyük bir acıyı yaşadığını söyledi. Kulağı ve eli sargılı olan Naz Gedik ile yakından ilgilenen Vali Cirit, çocuğun isteği üzerine bilgisayar vereceğini söyledi.

Köylülerin sorunlarını da dinleyen Vali Cirit, kendisini risk altında hisseden vatandaşları Kredi Yurtlar Kurumu’nda misafir edileceğini beirtti.

Artvin Valisi Kemal Cirit, yaşanan heyelan ve sel sırasında kaybolan kişilerin bulunması için sahil güvenlik, jandarma, profesyonel dalış ekipleri, AFAD ve AKUT ile çalışma yürütüldüğünü belirterek, "Kaybolan üç vatandaşımızla ilgili maalesef ümitlerimizi kesmiş durumdayız" dedi.

Kızılay'ın yaptığı yardımları da yerinde inceleyen Vali Cirit, dünden itibaren 4 ayrı yerde sıcak yemek hizmeti veren, selzedelere yemek dağıtılan Türk Kızılayı'nın çalışmalarını da inceledi. Kızılay yetkilileri Cirt'e dün yaklaşık bin 500 kişiye sıcak yemek verildiğini söyledi.