Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, kırsal alanda terörle mücadele ile asayiş ve güvenliğin sağlanmasında bugüne kadar güvenlik güçleriyle omuz omuza vererek çok önemli görevlerde bulunan il ve ilçelerde görev yapan korucu başlarıyla bir araya geldi.

Askeri Gazinoda korucu başlarıyla istişare ve değerlendirme toplantısı yapan Vali Mahmut Demirtaş, köy korucularının 30 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçleri ile omuz omuza mücadele ettiğini ve korucuların yaptığı özverili hizmetleri unutmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Adıyaman'da görev yaptığı 3 yıllık süre zarfında korucularla herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Vali Demirtaş, Adıyaman genelinde yaklaşık 900 geçici köy korucusu bulunduğunu ifade etti. Terörle mücadelede koruculara büyük görev düştüğünü vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: "Korucularımız olumsuz herhangi bir durumla karşılaştıklarında öncelikle kendisinin ve köylünün can güveliğini aldıktan sonra durumu güvenlik kuvvetlerimize bildirmeli ki, anında müdahale ve sonuç alınabilsin. Terör örgütü faaliyetlerine devam ettiği sürece huzur kenti Adıyaman huzurlu olamayacaktır. Birbirimize kenetlendiğimiz sürece birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte bu problemlerin üstesinden geleceğiz inşallah. Korucularımız, güvenlik güçlerimizle ve vatandaşlarımızla bir uyum içerisinde çalışmalıdır. Adıyaman gerçekten bölgenin en huzurlu kentidir. Önümüzdeki bu mevcut problemde çözüldüğü zaman çok daha huzurlu olacağız. Önümüzdeki seçimlerinde huzur içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Korucularımız ülkemizin huzur ve selameti için cansiparane bir şekilde görev yapmaktadır. Hepinize gösterdiğiniz fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum."

Daha sonra korucularla çay içen Vali Mahmut Demirtaş, korucuların sorunlarını dinleyerek, sorunları tek tek not alıp gereğini imkanlar ölçüsünde yerine getireceklerini ifade etti.