Bazı daire müdürleri ve kamu kurumlarının teknik personelinin katıldığı toplantıda teknik personeli uyaran Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, ”Bir inşaat yapıyoruz, inşaatın geçici kabulü ve teslimatı yapıldıktan sonra o bina 10 yıllık bir inşaatmış gibi karşımızda duruyor. Ben burada o binayı yapan müteahhidi suçlamıyorum. Burada en büyük problem bizim teknik personelden kaynaklanıyor. Teknik personelimiz gerekli uyarı ve kontrolleri zamanında yapmış olsaydı o müteahhit işini daha düzgün yapmış olurdu. Teknik personel müteahhitle ilişkilerde mesafeli olmalı” dedi.

Adıyaman’a hizmet etmek için çalıştığını söyleyen Vali Mahmut Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurumlarımızın teknik personeli ile daha öncede bir kaç defa bir araya gelerek toplantı yaptık. Bu toplantılarla amacımız karşılaşılan sorun ve sıkıntılara çözüm bulmaktır. 38 aylık görevim süresince ilin dört bir tarafına eşit bir şekilde hizmet götürmeye çalıştık. Ama zaman zaman inşaatı devam eden kamu yatırımlarını incelediğimde teknik personelin görevini ihmal ettiğini de görüyorum. Birkaç defa uyardım kendilerini, buna rağmen bir düzelmenin olmadığını üzülerek ifade ediyorum. Tüm teknik personeli buradan bir kez daha uyarıyorum. Devletimiz bizlere bir görev verdi. Görevimiz vatandaşa hizmetin en iyisini götürerek, vatandaşa hizmetkâr olmaktır. Ama yapılan hizmetlerde bunu ortaya koyamıyoruz. Bir inşaat yapıyoruz, inşaatın geçici kabulü ve teslimatı yapıldıktan sonra o bina 10 yıllık bir inşaatmış gibi karşımızda duruyor. Ben burada o binayı yapan müteahhidi suçlamıyorum. Burada en büyük problem bizim teknik personelden kaynaklanıyor. Teknik personelimiz gerekli uyarı ve kontrolleri zamanında yapmış olsaydı o müteahhit işini daha düzgün yapmış olurdu.”

'TEKNİK ELEMAN İŞİNİ TAKİP ETMİYOR'

Teknik personeli müteahhitlerle olan ilişkileri konusunda uyarıda bulunan Vali Demirtaş, ”Teknik personel müteahhitlerle olan ilişkilerde mesafeli olmalıdır. Hepimizin temel amacı Adıyaman’ı daha yaşanılabilir bir kent haline getirmektir. Adıyamanlı vatandaşlarımızın da bizden beklentisi budur. Hepimizin amacı çocuklarımıza ve ailelerimize helal ekmek yedirmektir. Hepimiz çoluk çocuğumuzun nafakasını ve rızkını buradan sağlıyoruz. Ama maalesef baktığımda mühendis ve teknik eleman benim kadar alan taraması yapmıyor ve işini takip etmiyor” ifadelerini kullandı.

'TEKNİK PERSONELİN SÜREKLİ SAHADA OLMASI GEREKİR'

Teknik personelin sürekli sahada olması gerektiğine işaret eden Vali Demirtaş, ”Teknik personelimizin sürekli sahada olması gerekiyor. İşlerimizi ciddiyetle takip edeceğiz. Bu toplantımızın tek amacı bu memlekete nasıl daha iyi hizmet edebiliriz düşüncesidir. Çünkü biz bu millete efendilik yapmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Bu memlekete hizmet ederek güzel eserler bırakırsak bu bizi mutlu eder. Bundan sonra bütün kurumlarımızdan hizmet anlamında daha fazla duyarlılık bekliyorum”dedi.