Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Akkışla ilçesini ziyaret ederek Kaymakam İbrahim Ethem Kazak’tan ilçede yürütülen çalışmalar ile yapılması planlanan kamu yatırımları hakkında bilgiler aldı.

Kaymakamlık makamında Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül’ün de hazır bulunduğu ziyarette Vali Düzgün, görevine başlayalı 3 hafta olan Kaymakam İbrahim Ethem Kazak’a yeni görevinde başarılar diledi. Vali Düzgün, Kaymakam Kazak ve Belediye Başkanı Ergül’den Akkışla ilçesinin genel durumu, yürütülen çalışmalar ve ihtiyaç duyulan projeler hakkında bilgiler aldı.

Akkışla ilçesinin temiz ve düzenli bir ilçe olduğunu belirten Vali Düzgün, tarım ve hayvancılığın hâkim olduğu ilçede özellikle gilaburu üretiminin katma değerinin yüksek olduğuna işaret ederek, geliştirilecek projeler ile verimin artırılmasının ilçe halkının ekonomik gelişmişliğine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Vali Düzgün, gilaburu için coğrafi işaret tescili başvurusunda bulunulduğunu da hatırlattı.

Vali Düzgün, küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliğinde de Kayseri’nin hâkim ilçelerinden Akkışla’ya bu yöndeki desteklerin sürdürüleceğini ifade etti. Vali Düzgün, kaymakamlık birimlerinde de incelemelerde bulundu.

Akkışla ziyareti kapsamında babasını ebediyete uğurlayan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Mehmet Bozkurt’un baba evine de taziye ziyaretinde bulunan Vali Düzgün, Bozkurt ve ailesine başsağlığı dileklerini iletti.