Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Suriyeli bir ailenin kaldığı evde yapılan aramada silahlar ele geçirildiğini açıkladı. Duyarlı bir vatandaşın şüphelenmesi üzerine yaptığı ihbar sonucu Suriyeli ailenin yakın takibe alındığını ve silahların bulunduğunu ifade eden Vali Düzgün, “Şahısların terör bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor.” dedi.

Vali Orhan Düzgün, Şeker Göleti yanındaki Selçuklu dönemi Keykubadiye Sarayı kazı alanını ziyaretinden sonra gazetecilerin Kayseri’deki güvenlikle ilgili soruları üzerine şu bilgileri paylaştı: "İlimizde güvenli ortamın devamı için Emniyet, Jandarma ve İstihbarat birimlerimiz ile disiplinli ve düzenli bir çalışmanın içerisindeyiz. Özellikle Temmuz ayının son haftasından itibaren ülkemizin değişik bölgelerinde olan olaylara benzer olayların ilimizde de yaşanmaması için hassasiyet içerisindeyiz. Bize gelen ihbarların doğruluğu konusunda gerekli araştırmalar ve takipler yapılarak gerekli müdahaleler yapılıyor. Ama bazen sosyal medya aracılığıyla toplumda korku, infial meydana getirmek amacıyla bir takım gerçekle ilgisi olmayan yazışmalar yapılabiliyor. Terör örgütlerinin hedeflerinden birisi de toplumda korku ve panik havası oluşturmaktır. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu tür dedikodulara itibar etmemelerini, şüphelendikleri bir durum, olay ya da kişi olursa Emniyet ve Jandarma birimlerimize bizzat ya da 155 ve 156 numaralı telefonları arayarak iletmelerini istiyoruz. İlimizde 24 saat esasına göre yol kontrolleri, şehir merkezi ve dışında güvenlik uygulamaları yapılıyor."

Vali Düzgün 5 Ağustos tarihinde Kayseri'de Suriye uyruklu 2 kişinin yaşadığı evlerinde el bombası ve tabanca bulunduğuna yönelik gazetecilerin sorusu üzerine de şu bilgileri verdi; "Duyarlı bir vatandaşımızın belirttiği adreste yaşayanların şüpheli davranışlarını bize iletmesi sonucu emniyet birimlerimiz o adresteki kişileri bir süre takibe aldılar. Suriye uyruklu kişilerin yaşadığı evde yapılan aramada bazı silahlar ele geçirildi. Bununla ilgili soruşturma devam ediyor. Bunun terör bağlantısı olup, olmadığı yapılacak olan soruşturmadan sonra ortaya çıkacak. Ama sanıkların ilk ifadeleri bu silahları ticari amaçla, silah kaçakçılığı amacıyla getirdikleri yönünde. Soruşturma derinleştikçe daha farklı bağlantılar varsa onlar da ortaya çıkarılacak."