Afonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şehirdeki minibüs ve otobüsçülerin kız öğrencilere ve bayanlara kendi kızını ve ailesini arabasına almış gibi özenle davranmalarını istedi.

Geçtiğimiz günlerde Özgecan Aslan’ın öldürülmesini hatırlatan Güner, minibüs otobüs şoförlerinin artık daha duyarlı olması gerektiğini söyledi. Bu konuda Afyonkarahisar’da bir takım özel proje ve çalışmalar içinde olacaklarını belirten Güner, "Bu durumun Afyonkarahisar’ın gündemine girmesini sizler de memnuniyetle müşahede edeceksiniz. Bundan böyle bu şehirdeki minibüs ve otobüsçü kız öğrencileri ve hanımefendileri kendi kızını ve ailesini arabasına almış gibi; sözüyle davranışlarıyla kıyafetleriyle, tavrıyla ve adabıyla en iyi şekilde karşılama hassasiyetini gösterecektir." dedi.

'BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIM'

Güner, toplumu en çok üzen durumlardan bir tanesinin minibüslerde ve otobüslerdeki bayanların müzikle ve bakışla ve bunun gibi hoş olmayan tavırlarla rahatsız edilmesi olduğunu anlattı. Bu konuda gerekli davranış modellerini seminer, eğitim ve konferanslarla anlatacaklarını ifade eden Güner, "Sonrasında bizzat kendim gizli olarak kontrolünü yapacağım. Daha sonra önerdiğimiz kurallara uymayanların ceza alması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Bu konuda toplumumuzun içerisinde yer alan minibüsçüler, otobüsçüler, toplu taşıma yapan diğer kişiler ve taksiciler halkımıza yönelik en ufak derecede bir olumsuzluk görürsem ve tespit edersem hiç kimse kusura bakmasın feriştahı olsa onun cezasını veririm. Bu şehirde eğer kamu görevi üstlenen ve bu konuda hassasiyet göstermeyen kişiler ve kurumlar olursa gereğini yaparım bunu da buradan söylemek istiyorum." diye konuştu.

Devletin ‘koruyan’, ‘himaye’ eden ‘esirgeyen’ anlamına geldiğini belirten Güner, sözlerine şöyle devam etti: "İster zengin olsun, ister fakir olsun. Zenginlerin araba markası ile yarışmaya değil fakirlere muhtaçlara, öksüzlere, yetimlere ve dullara yardım etmede yarışmalarını istiyorum. ‘Benim evim var’, ‘yatım var’, ‘fabrikam var’ şeklinde övünmeye değil garip, yetim, öksüz ve yardıma muhtaç kişilere sahip çıkmada övünmelerini istiyorum. Buradan herkese çağrıda bulunmak istiyorum. Eğer zengin olup da ben zenginim deyip de övünmek ve gerçek zengin olmak isteyen varsa gelsin, benden 10 tane yetim ve öksüz ismi alsın. Ben de basının huzurunda o zengini gerçek zengin olarak ifade edeceğim, onu alnından öpeceğim ve bu topluma, bu halka hep birlikte alkışlatacağım."