Şırnak Valisi Hasan İpek, korucu başlarına verdiği yemekte, Kahramanmaraş ne kadar kahramansa, bence Şırnaklılar o kadar kahramandır. Gaziantep ne kadar gazi ise Şırnaklılar o kadar gazidir.Şırnaklılar gazi unvanını, kahraman unvanını hak etmişlerdir dedi,

Şırnak Valisi Hasan İpek, il genelinde görev yapan 6 bin 600 korucunun 200 korucu başına bir yemek verdi. Yemeğe, Garnizon Komutanı ve 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Sakaoğlu, kaymakamlar ve korucular katıldı. Vali Hasan İpek ve Tümgeneral İnce, masaları tek tek gezerek, korucularla sohbet etti.

Şırnak Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör, terörle mücadelede Şırnak'ta 350 şehit verildiğini ve 500 gazinin bulunduğunu belirtti. Vali Hasan İpek, şunları söyledi Bizler Şırnaklı olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakta gurur duyan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için Lawrencei, bu topraklardan kovan çok değerli Şırnalıklı dedelerimizin ve Şırnaklı büyüklerimizin çocuklarıyız. Türkiye tarihinde eksik olan bir şey var. Ben şunu söylüyorum Şırnak Valisi olarak, inşallah bu hikayeler bu tarihi gerçekler tüm Türkiye tarafından bilinir. Ben şunu söylemek istiyorum. Şırnaklılar, Cizreliler, İdililer Beytüşşebaplılar, Uludereliler,Güçlükonaklılar tüm Şırnak içerisinde yaşayan insanlar Kahramanmaraş ne kadar kahramansa, bence Şırnaklılar o kadar kahramandır. Gaziantep ne kadar gazi ise Şırnaklılar o kadar gazidir. 1917'de yaptıkları bu çalışma ile birlikte bunlar bunu hak etmiştir. Çok yakın tarihimizde bu memleketimizin bölünmemesi için o zamanki Lawrence şimdiki Lawrence'in çocuklarına bu memleketi teslim etmemek için 350 tane şehit vermiştir. Bu Şırnaklılar bu gün itibarıyla da sizlerin yaptıklarıyla da Şırnaklılar gazi unvanını, kahraman unvanını hak etmişlerdir.

Vali İpek, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve inisiyatifinde büyük bir politik ve siyasi risk alarak çözüm sürecini başlattığını belirterek, Bundan rahatsız olanlar var. Şırnaklıların Lawrence'in çocuklarına, Şırnaklıların 1917 yılında yaptığı gibi biz İngilizlerle, İsraillilerle biz uluslararası lobilerle olmak istemiyoruz. Türklerle ve Müslümanlarla beraber olmak istiyoruz dedirtmek için çözüm süreci var. İnşallah çözüm süreci başarıya ulaşacak bu kan bu çatışmalar duracaktır. Çözüm sürecinin sonucunu göreceksiniz. Hepimiz birlikte bu ülkede huzur ve refah içerisinde yaşayacağız.Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti devleti vefalı bir devlettir. Bundan önce verilmiş mücadelenin bu çatışmaların bu canların kesinlikle unutulamayacağını ve sizlerin kesinlikle unutulmayacağınızı bilmenizi isterim dedi.