Zonguldak Valisi Ali Kaban, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ndeki TIR'da ele geçirilen 118 kiloluk eroin ile ilgili açıklama yaptı

Zonguldak'ta 115 paket içinde ele geçirilen 118 kilo eroinin bulunduğu TIR'da incelemede bulunan Vali Ali Kaban, operasyon hakkında açıklama yaptı. Vali Kaban, TIR'ın özel bölmelerinde ele geçirilen 118 kilo eroinin piyasa değerinin 30 - 40 milyon dolar olduğunu söyledi.

Vali Kaban, dün gece ele geçirilen 118 kilo eroinle ilgili Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne gelerek incelemelerde bulundu. Gümrük sahasına X-Ray cihazının hizmete alınmasıyla çalışmaların daha yapılabilir duruma geldiğini anlatan Vali Kaban, "Bunun bir neticesi olarak yüklü miktarda uyuşturucu madde yakalandı." ifadesini kullandı. Vali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Hacı Osman Aksu, gümrük sahasındaki TIR’da incelemelerde bulundu.

Bazı bölmelerinde 118 kilo eroin saklanan TIR'da inceleme yapmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Ali Kaban, bir TIR’da 115 paket içerisinde 118 kilo 486 gram eroin ele geçirildiğini kaydetti. 8 ay önce gümrük sahasında uyuşturucu konusuna dikkat kesilmeleri sonucu önlemleri artırdıklarını hatırlatan Vali Kaban, gümrük sahasından yurt dışına çıkabilecek veya yurt dışından ülkeye girebilecek her türlü kaçak veya sıkıntılı malla ilgili çalışmalarının dikkatli bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Kaban, "Gümrük sahasında X-Ray cihazının hizmete alınmasının ardından daha kolay çalışmalar yapılabilir duruma geldi. Bunun bir neticesi olarak yüklü miktarda uyuşturucu madde yakalandı. Bu konuda hassasiyetlerinden dolayı gerek Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, gerekse Emniyet güçlerimizi kutluyorum. Şu an soruşturma süreci devam ediyor. Konu yargıya intikal etmiş durumda. Yakalan uyuşturucunun türü eroindir. Ama diğer ayrıntılar önümüzdeki günlerde bildirilecektir. Piyasa değeri ise 30 - 40 milyon dolar civarındadır." açıklamasında bulundu.

İl Emniyet Müdürü Osman Ak da yakalanan eroinin piyasa değerinin 30 - 40 milyon dolar civarında olduğunu dile getirdi. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nde ifadesi alınan TIR sürücüsü Moldova uyruklu M.T, işlemlerinin ardından Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi.