Tunceli Valisi Osman Kaymak, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini istediğini ifade etti.

Hızır Oruçları nedeniyle Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi’nde Vali Osman Kaymak tarafından yemek düzenlendi. Yemek öncesi mum yakarak dua eden vatandaşlar daha sonra Vali Kaymak tarafından düzenlenen yemeğe katıldı.

Vali Kaymak, “Düzgünbaba, Munzur Baba, Çoban Baba, Sarısaltuk Hazretleri. Bu mübareklerin, türbelerin yolları düzgün değil. Oralarda rahat kurban kesemiyorsunuz. Bu konuyla ilgili 13 milyon lira para istedik gelecek. Çevre düzenlemelerini yapacağız. Cemevlerini destekliyoruz. Beklentimiz şudur tabi ki cemevleri ibadethane olarak kabul edilsin. Bundan daha önemlisi buranın ihtiyaçları karşılansın. Geçen bir dedemizle konuşurken dedeleri maaşları olmadığı için cemevlerinde tutamadıklarını söyledi. Haklısınız. Bana göre de dedelere maaş verilmesi lazım. Zakirin, aşçının maaşının verilmesi lazım. Hükümetimiz adına konuşmak istemem ama aldığım haberlere göre dedelere maaş bağlanacak, ihtiyaçları karşılanacak.

Ama biz şunu görmek istiyoruz. Burası dolup taşarsa bunun karşılığı da olur. Aleviliğe sahip çıkın, Alevilik sönmek üzere. Birileri çıkıp diyor ki Alevilik İslam dışıdır. Hak, Muhammed, Ali’yi alevilikten ayıramazsınız. Aleviler, Aliyi, On iki imamı, Hacı Bektaş-ı aşkla severek bugüne geldiler. Alevi çocuklarında Ali Haydar isimleri var. Alisiz Alevilik olmaz. Aleviliğe sahip çıkalım. Cemevlerine gelelim. Gelecekte çok daha güzel günlerin bizi beklediğine inanıyorum. Hızır oruçlarınız kabul olsun. Hep beraber dua edelim. Allah sonumuzu hayır etsin, dua ve muratlarımızı kabul etsin” diye konuştu.

Vali Kaymak’ın konuşmasının ardından Cemevi dedelerinden Hüseyin Erdoğan yemek duası verdi. Duanın ardından katılımcılara Hızır lokması dağıtıldı.