Kahramanmaraş'ta toplanan bir grup, Suriyelilere ait iş yeri ve araçlarına zarar verdi. 

Doğukent Mahallesi'ndeki çadır kent önünde biraraya gelen kalabalık, polis ekiplerince dağıtıldıktan sonra yürüyerek şehir merkezine geldi. Yolda gördükleri Suriyelilere ait araçlara zarar veren grup, Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. 

Polisin tazyikli su sıkarak dağıttığı kalabalık daha sonra Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. Burada da Suriyelilere ait bazı iş yerlerinin tabelalarını indirildi, içindeki malzemeler yağmalandı. Kendilerini uyaran vatandaşlara tepki gösteren grup, Suriye plakalı bir araca zarar verdi, içindekileri linç etmeye kalkıştı. Otomobildeki Suriyeliler, polisin gayretleri sonucu kurtarıldı.

İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan ve İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, gerginliğin yaşandığı noktalarda vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Vali Şükrü Kocatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meydana gelen olayları tasvip etmediğini dile getirdi.

Kahramanmaraş'ın misafirperver bir kent olduğunu ifade eden Kocatepe, "Bu olaylar Kahramanmaraş'ın dindarlığı, geleneklere bağlılığı, insan sevgisiyle bağdaşmıyor" dedi. 

İl Emniyet Müdürü Adalar ise önceliklerinin Kahramanmaraş halkının can güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Huzur ve güveninin devamı için görevlerinin başında olduklarını dile getiren Adalar, "Kent genelinde önemli bir olay yok ama bazı ufak gruplar taşkınlık yapıyor. Gereken önelemimizi aldık. Merak edilecek bir şey yok. Milletimizi ramazan ayında huzur ve sukunete davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Bu arada grubun Kent Meydanı'ndaki bekleyişi devam ediyor.