Bitlis'te "Uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele projesi" tanıtıldı. Toplatıda uyuşturucuyla topyekün mücadele edilme kararı alındı.

Vali Orhan Öztürk, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, uyuşturucuya karşı toplumun tüm kesimlerine ortak mücadele çağrısında bulunarak, devlet olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

Uyuşturucu madde bağımlılığının toplumun ortak problemi olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle konuştu: "Bugün terörden daha önemli diyebileceğimiz bir sorunla karşı karşıyayız. Gelinen noktada her bireyin potansiyel bir madde bağımlısı olması mümkün hale gelmiştir. Hepimiz böyle bir tehlikeyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle kişi ayrımı yapmaksızın bu soruna karşı ortak mücadele sergilememiz gerekiyor. Zaten bu sorunla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyordu. Ama bundan sonra ki süreçte hayata geçirilecek proje sayesinde, daha planlı ve mücadeleyi katlayarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Projenin hayata geçirilmesiyle ilgili finansman problemi olmayacak. Ancak bu maddi problemin çok ötesinde bir sorun. Bu nedenle devlet olarak üzerimize düşen neyse gereken yapılacaktır. Zamanla projeyi sağlam temellere oturtarak, soruna köklü çözüm yollarını arayacağız."

AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise madde bağımlılığının giderek toplumsal bir sorun halinde geldiğini belirterek, "Uyuşturucu madde bağımlılığı ülkemizde giderek yayılan, Avrupa'da ise sıradan bir uğraş olarak görülen bir hal almaya başladı. Ancak hükümetimiz son yıllarda bu sorunun üzerine ciddi manada gitmektedir. Başbakanımız başta olmak üzere bu konuda görevli bakan ve milletvekili arkadaşlarımız titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

Ayrıca uyuşturucu madde bağımlılığı başta olmak üzere bazı konularla ilgili Yeşilay'a ayrıcalıklar sunan kanun teklifinin meclis gündemine alındığını anlatan Demiröz, kararlılıkla bu sorunun üzerine gideceklerini ifade etti.

Uyuşturucu Madde Bağımlılığıyla Mücadele Uzmanı ve Euro Bitlis Proje Uzmanı İbrahim Kaya da proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Adnan Süphanoğlu, Bitlis Baro Başkanı Enis Gül, BETAV Bitlis Şube Başkanı Muzaffer Ahlat, kurum amirleri, bazı sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Bitlis Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün ortak çalışma yürüteceği projenin finansmanı ve hukuki dayanağını oluşturmak için Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ile Bitlis Barosu da bileşenler arasında yerini alacak.