Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özkan, mesajında, Çanakkale Zaferinin kutladığını anımsatarak, vatan için canlarını feda eden şehitlerin manevi huzurunda tazimle eğildiğini kaydetti.

Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu eşsiz bir destan olduğunu vurgulayan Özkan, Çanakkale Savaşı'nda, vatan topraklarını ve bağımsızlığı korumak için varını yoğunu ortaya koyan ecdadın, tarihin akışını değiştirdiği belirtti.

Vali Özkan, mesajında şunları aktardı:

"Kahraman Mehmetçiklerimiz, aynı ruhla ülkenin birliği ve bölünmez bütünlüğü için Afrin'de ve vatanın dört bir yanında canı pahasına mücadeleye devam etmektedir. Bu uğurda şehadete yürüyen aziz şehitlerimizin kutsal emanetlerine ve gazilerimize sahip çıkmak, acılarını ve üzüntülerini paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev aynı zamanda büyük bir onur ve vefa borcudur.

Geçmişten aldığımız ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun bilincinde olmaya devam edeceğiz. Bu vatan kolay kazanılmadı, bu emanete sahip çıkacağız. Tüm terör örgütleri ve şer odaklarına karşı azimle, kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Ülkemiz, dünya milletleri arasında hak ettiği saygınlığa ulaştı ve bu saygınlığı, dik duruşumuzu ilelebet sürdüreceğiz. Aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Şehitlerimizin taşıdığı mana ve ruh daim olsun."