Samsun'un Bafra İlçesinde kırsal kalkınma toplantısı düzenlendi. Toplantının önemine dikkat çeken Samsun Valisi İbrahim Şahin, "İnsanlar bugün siyaseti tartışırken biz burada Bafra'nın tarımı ve kalkınması daha iyi nasıl yapılır bunu tartışıyoruz." dedi.

Bafra Adnan Menderes Parkı Toplantı salonunda düzenlenen programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, daire müdürleri, kurum amirleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda tarımla uğraşan üretici ve birlik katıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin'in de hazır bulunduğu toplantıda katılımcılara sırayla söz verilerek Bafra'da tarım ve tarıma dayalı sanayi noktasında yapılması gerekenler konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Yapılan istişareler sonucunda yapılabilecek olan projelere destek verilmesi için notlar alındı.

Toplantıda söz alarak konuşan ve çeşitli taleplerde bulunan katılımcılarla yapılan istişarelerin ardından konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, şunları kaydetti: "İnsanlar bugün siyaseti tartışırken biz burada Bafra'nın tarımı ve kalkınması daha iyi nasıl yapılır bunu tartışıyoruz. Herkes seçim sonuçlarını, seçimle ilgili sorunları konuşurken biz burada Bafra için konuşuyoruz, Bafra için vaatlerde bulunuyoruz. Bu nedenle bu toplantı bence çok önemlidir. Bir kere sizler çok şanslısınız, Bafra gibi bir yerde yaşıyorsunuz. Bizim bunları en üst seviyede değerlendirmemiz gerekiyor ve sizlerin tecrübelerine ihtiyacımız var. Bakın Büyükşehir Belediye Başkanı'mız diyor ki 'bana bir şeyler getirin önümüze bir şeyler koyun yapalım' diyor. Mesela öncelikli olarak burada yöresel ürünleri ön plana çıkarmamız gerekiyor. Bir ikincisi daha çok süt üretmelisiniz özellikle manda sütüne daha çok önem verilmelidir. Dolayısıyla hobi mantığıyla tarım ve hayvancılık yapılmaz."

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Büyükşehir Belediyesi'nin tüm belediye bürokratları ile birlikte geldiğini belirterek, "Ben buraya ekibimle geldim sizlerden isteğim önümüzdeki 3 yıl içerisinde tarımla ilgili olarak Bafra'da neler yapabiliriz bunun dersini almak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım alanında yapılabilecek tüm projeleri destekleyeceğiz, bu nedenle yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız. Bafra'da yapacağımız işlerin adını çantamıza koyalım ve buradan öyle ayrılalım istiyoruz." dedi.