İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul genelinde 700 hektarlık alana 100 bin fidan dikileceğini söyledi. İlk etapta 50 hektarlık alana 4 bin fidan dikeceklerini belirten Şahin, İstanbul yeşilinin Osmanlı’dan kalan önemli bir miras olduğuna dikkat çekti.

81 ilde 'Gönül elçileri projesi' kapsamında Emine Erdoğan öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı himayelerinde oluşturulan Bereket Ormanları’nın açılışı etkinliği kapsamında İstanbul-Ayazağa’da fidan dikme töreni düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, eşi Şeyma Şahin, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Şahin, ilk etapta 50 hektarlık alana 4 bin fidan dikeceklerini söyledi. İstanbul yeşilinin Osmanlı’dan kalan önemli bir miras olduğuna dikkat çeken Şahin, fidan dikme çalışmalarını devam edeceğini kaydetti. Şahin, "İstanbul’daki diğer alanlarla birlikte yaklaşık 700 dekar alanda 100 bin ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Sevindirici bir not olarak şunu söyleyeyim. Türkiye’de zannedilenlerin aksine orman varlıklarımız artmakta. Son 12 yılda orman varlıklarımız yüzde 20’nin üzerinde arttı. İnşallah Orman Bakanlığımızın hedefi yüzde 30’lar seviyesine çıkarmaktır." dedi.

Törende konuşan Vali Şahin’in eşi Şeyma Şahin de, "Dikeceğimiz 4 bin fidanla İstanbul’un genelinde diğer alanlarımızla birlikte dikeceğimiz, 100 bin fidanla birlikte geleceğimizin teminatı çocuklarımıza değerli bir miras bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra belirlenen alana 4 bin fidan dikildi. Törene katılan Şahin ve eşi de fidan dikerek suladı.

Fidan diken öğrenciler ise "Doğaya zarar vermeyelim çünkü onlar bizim kaynaklarımız." dedi. Zehra isimli öğrenci ise "Bence bol bol ağaç dikelim. Bazı insanlar çevreyi güzel kullanmıyor. Bazıları da güzel kullanıyor. Ben güzel kullanmalarını tercih ederim. İnsanlar çevrelerine bol bol ağaç diksinler. Daha iyi oksijen alırlar. Yeşillik güzel bir şey." ifadelerini kullandı.