Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen ve 'ElekTrak' adı verilen elektrikli otomobili test etti.

Bilgisayar, Elektrik-Elektronik ve Makine Mühendisliği’nde okuyan öğrenciler güneş enerjisiyle çalışan araçtan sonra elektrikli araç üzerinde çalıştı. 8 ay süren proje çalışmalarından sonra üniversitenin Ayşekadın yerleşkesindeki atölyede üretime başlandı.
3 aylık süre içerisinde saatte 110 kilometre hıza ulaşabilen 230 kilogram ağırlığında elektrikle çalışan bir otomobil üretildi.

Pil, lastik ve koltukları dışında kalan parçalar öğrenciler tarafından imal edildi.
Testleri başarıyla tamamlayan ElekTrak aracı TÜBİTAK tarafından 3-9 Ağustos tarihleri arasında İzmit Körfez Pisti’nde düzenlenen Alternatif Elektrikli Araç Yarışması’nda boy gösterdi.

Farklı üniversitelerden 35 aracın katıldığı yarışmada 6. olan ElekTrak otomobili jüri tarafından tasarım ödülüne layık görüldü. Ödülle Edirne’ye dönen Trakya Üniversitesi ekibi Rektör Prof. Dr. Yener Yörük başkanlığında Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i ziyaret etti.
Ziyaret öncesinde Vali Şahin, öğrencilerin ürettiği araçla valilik etrafında bir tur atarak aracı test etti.

Vali Dursun Ali Şahin, böyle bir aracın Trakya Üniversitesi’nde üretilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aracın adının Pehlivan olmasının da sevindirici bir durum olduğunu kaydeden Şahin, “Pehlivan denilince Edirne, Edirne denilince de Türkiye akla gelir.” diye konuştu.

Öğrencilerin çalışmaları sonucunda çok güzel bir eserin ortaya çıktığını belirten Rektör Prof. Dr. Yener Yörük ise otomobilin bu anlamda tasarım ödülü aldığına işaret etti. Otomobilin ilk günden itibaren çok büyük bir ilgi gördüğünü anlatan Yörük, “Kocaeli’nde yapılan pist yarışlarında 6. oldu. Tek sorunumuz diğer rakiplerimize göre biraz ağırdık. Bu da Pehlivan'a yaraşır araba görünümünde olduğu için. Öğrencilerimiz büyük gayretle çoğu parçalarını kendileri üreterek yaptılar. Büyük çalışkanlık ve bilimsel ilerleme gösterdiler. Bu çalışmalar devam ederek çok daha iyi araçlar üretileceğini düşünüyorum.” dedi.