Edirne'de kahvehaneler ve kamu kurumlarında çaylarda tek şeker uygulaması getiren ve 3 kata kata kadar asansör kullanma yasaklayarak gündeme gelen Vali Dursun Ali Şahin, süt dağıtımına katıldığı bir sınıfta tahtaya Osmanlıca 'Sağlık için, süt için' yazdı.

Edirne’de bulunan 154 okuldan toplam 18 bin 616 öğrenci yeni dönemde okul sütü içecek. Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı “Okul Sütü Programı” hayata geçti. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı II. döneminden itibaren başlayan program okulların tatil olacağı güne kadar devam edecek. Bu kapsamda Edirne merkezde bulunan Şükrüpaşa İlkokulu’nda süt dağıtımı yapıldı.

Süt dağıtımına Vali Dursun Ali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı katıldı. Saat 11:00 sıralarında okula gelen Vali Şahin birinci sınıf öğrencileriyle bir süre sohbet etti.
Sütün faydalarını anlatan Şahin, farklı yaş gruplarında herkesin süt tüketmesi gerektiğini anlattı. Ardından öğrencilere süt dağıtan Vali, bir sıraya oturarak onlarla birlikte süt içti. Vali Şahin sınıftan ayrılırken tahtaya süt dağıtımının sloganı olan 'Sağlık için, süt için' sloganını Osmanlıca yazdı.