Son yıllarda spor alanındaki tesisleşmelerde gözle görülür bir ivme kazanan Samsun'a turizmin yanında büyük ekonomik katkı sağlayacak 9 çukurlu "Golf Sahası" Batıpark 2.Etap dolgu sahasındaki 280 dönümlük alana yapılacak.

Mart ayında Samsun'a gelerek yer incelemesinde bulunan Türkiye Golf Federasyonu yetkililerine Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'na hazırlık sürecini de dikkate alarak Çarşamba ilçesinin Akçatarla köyündeki 600 dönüm araziyi önermişti. Bürokratik işlemlerin ve yazışmaların uzamasıyla söz konusu yerden vaz geçildiğini belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, daha sonra şehir merkezi sayılabilecek bir yer olan Atakum ilçesindeki Batıpark dolgu alanındaki 280 dönümlük arazide karar kılındığını kaydetti.

Aynı zamanda Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Şahin, "Golf sahası konusunda Büyükşehir Belediyesi yer tahsisi konusunda çok büyük bir fedakarlık gösterdi. Batı Park bölgesindeki dolgu sahasının nerdeyse tamamını Golf Sahsı olarak ayırdı. Ben bu projeyi neden bu kadar çok önemsiyorum çünkü ben aynı zamanda 12 yıldır bunun yönetimindeyim. Federasyon başkanımız buraya geldiğinde Çarşamba ilçesinde bir araziyi göstermiştik. Onlarda beğendiler orayı verecektik. Yazışmalar uzayınca alternatif arayışlara girdik. Başka bir yer olsun mu? diye konuşurken belediye başkanımız Batıpark bölgesini bize önerdi. Oradaki dolgu sahasında şimdi 9 çukurlu bir golf sahası yapılıyor. Şehrin ortası denilebilecek bir yerde golf sahası yapılması zannedersem Türkiye'de ilk defa Samsun'da olacak. Bu Samsun'a sınıf atlatacak bir durum. Özellikle Ankara'daki yabancı misyon şefleri sırf golf oynamak için İstanbul, Antalya ve başka ülkelere gitmek zorunda kalıyor. Bun yanı sıra şehir merkezinde olan saha nedeniyle Samsun halkında da golf ile ilgili bir merak uyanacak ve oynayanların sayısı her geçen gün artacağı kanaatindeyim. Şuan her şey yolunda gidiyor bir aksilik yok yakın zamanda alan çim ekilecek hale gelecek. Birde 2017 yılında büyük bir olimpiyata Samsun ev sahipliği yapacak. Buranın yapımı için yapılan görüşmelerde Spor Toto reklam karşılığında sponsor oldu belkide paranın tamamını oradan alacağız." diye konuştu.

Projenin hayata geçmesiyle golf sporunun ilk kez Karadeniz'e gelmiş olacağını hatırlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Batıpark 2. Etap Peyzaj ve Rekreasyon Düzenlemeleri projesi içerisinde 280 dönümlük bir arazi üzerinde golf sahası ve akademisini gerçekleştireceğiz. Bu yerde golf sporunun özellikle gençlere, her yaştan insana sevdirilmesi ve eğitimin verilmesi amacıyla Batıpark alanında yapılacak olan projeyi önemsiyoruz. Golf sahası yeni emniyet binasının yapıldığı çevik kuvvet şube müdürlüğünün bulunduğu yerin önündeki dolgu sahasına yapılacak. Burası 350 dönüm civarında ama biz bunun 280 dönümlük kısmına sahayı yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Spor Toto teşkilatıyla sponsorluk konusunda bir ön protokol anlaşması yapıldı. Önümüzdeki günlerde yapım çalışmalarına başlayacağız. Hedefimiz Eylül ayında söz konusu yeri çim ekecek hale getirmek." dedi.