Hanefi Mahçiçek Stadyumu park alanında gerçekleştirilen tatbikatta, önce çevik kuvvet polisine olaylara müdahale teknikleri gösterildi.
     Tatbikatta daha sonra bir grup polis, senaryo gereği ''gösterici rolü'' üstlendi. Göstericiler slogan atarak ateş yaktı. Polis, göstericileri megafonla uyararak dağılmalarını istedi. Dağılmayan göstericilere müdahale edildi. Gaz bombalarıyla dağıtılan göstericiler gözaltına alındı.
     Tatbikatı izleyen Vali Şükrü Kocatepe, çevik kuvvet polisini tebrik etti.
     Vali Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tatbikatla, kentin güvenliğini zedelemeye yönelik her türlü davranışa, her türlü hava şartında müdahele etmeye hazır olduklarını gösterdiklerini söyledi.
     Kahramanmaraş'ın şu anda 2 bin 500 polis gücünün bulunduğunu anımsatan Kocatepe, ''Bununla birlikte araç gerecimiz ve bin 500 askerimiz var. O bakımdan Kahramanmaraşlı rahat olsun. Huzur içinde olsunlar. Biz geceli gündüzlü göreve hazırız, bugün onu gösterdik. Hiç endişeleri olmasın. Kahramanmaraşlının huzurunu bozmaya kimsenin gücü yetmez'' diye konuştu.
     Tatbikatı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert ve Emniyet Müdürü Metin Aşık izledi.