Van’da, 6’ncı Van İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı'nın açılışı törenle yapıldı. 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında açık olacak olan fuarın açılışında konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, şehirleşme ve imar konusunda Van’ın çok da iyi olmadığına vurgu yaparak, “Ne yazık ki yapı sektöründe, şehirleşmede ve imar işlerinde çok iyi değiliz. Bunu kabul etmemiz gerekiyor.” dedi.

Van-Erciş yolu üzerinde bulunan Ortadoğu Fuar ve Kongre Merkezi’nde 6’ncı Van İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı düzenlenen törenle açıldı. 4 gün boyunca açık olacak fuarın açılışına Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, YYÜ Rektörü Peyami Battal, OSB Başkanı Necmeddin Çok ve çok sayıda davetli katıldı.

Van’da son zamanlarda yapılan fuarlarla bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Van Valisi İbrahim Taşyapan, “40 gün arayla ikinci fuarımızı açıyoruz. Bu hakikatten sevindirici bir olaydır ve Van’ımız artık fuarlarıyla, fuar kenti olarak anılıyor ve bu gerçekten çok önemli bir gelişmedir. Bu tesisi burada yer alması ve faaliyete geçmiş olması, bu tür alanlara bir mekân sunulması gerekmektedir. Dolayısıyla bu fuar merkezi Van’ımızı dünyaya açılan kapısıdır. Yapı işler ve iş makineleri bizim sektörlerimiz arasında en önemli sektörlerinden bir tanesidir. Hele ki Van’ımız için çok daha önemli bir sektördür. Birkaç yıl öncesinde büyük depremler geçirmiş ilimizde inşaat sektörü yeniden canlanacak ve bütün sektörlerin önünü açacaktır. Bu fuarın ilimizde yapılması da ayrıca önem sarf etmektedir. Ne yazık ki yapı sektöründe, şehirleşmede ve imar işlerinde çok iyi değiliz. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Aslında insanlarımızı ve mallarımızı depremler yok etmiyor. Bizim bilinçsizliğimiz, yeterli teknik düzenlemelere uygun binaların ve alt yapıların kurulmamasıdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve stantlar gezildi.