İzmir’in Ödemiş ilçesi Bozdağ’da, dün tırmanış sırasında yoğun kar ve tipi sebebiyle mahsur kalan 19 dağcı, sabah saatlerinde kurtarıldı. Bölgede bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak, dağcılık faaliyeti yapanlara seslenerek, “Pikniğe gider gibi değil, tüm teçhizatlarıyla birlikte çıkmaları, kendi güvenlikleri ve ailelerinin geleceği için çok önemli.” dedi.

Bozdağ’da mahsur kalan 19 dağcının 15 saatlik çalışmayla kurtarılmasından sonra açıklamalarda bulunan Vali Toprak, “Dağcılık faaliyetiyle uğraşan insanlarımızın bir güvenlik içinde, pikniğe gider gibi değil, tüm teçhizatlarıyla birlikte çıkmaları, kendi güvenlikleri ve ailelerinin geleceği için çok önemli. Toplumsal hassasiyetler için de bu çok önemli, çünkü bakınız burada, 19 vatandaşımız için 77 milyon seferber oluyor tüm imkanlarıyla. Onun için herkesin daha sorumlu, daha dikkatli, daha özenli, tedbirli olarak iş ve işlem yapması gerekiyor.” dedi.

'YUKARIDAKİ ŞARTLARI BİLEREK KONUŞMAK LAZIM'

“Burada şu anda rahat bir şekilde konuşuyoruz. Yukarıdaki şartları bilerek konuşmak lazım.” diyen Vali Toprak, “Üç dört metreyi dahi bulmayan bir görüş mesafesi. Ciddi manada insanı boğacak derecede bir tipi. Sonuç olarak oradaki arkadaşlarımızın yön tayinini karıştırmış olmaları ve alınmış olan koordinat noktaları da kaymalı olduğu için tam oturtulamıyor. Giden ekiplerin de onlara ulaşması, bu manada arazi arama taramasıyla birlikte biraz da geç oldu ama ben buradaki tüm kurtarma ekiplerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.