İzmir Valisi Mustafa Toprak, Çiğli ilçesinde karakol bahçesine giren köpeğe beylik tabancasıyla ateş eden komiser yardımcısı M.A. ile ilgili cezai işlem başlatılması talimatı verdiğini açıkladı.

Tepki çeken olayla ilgili Twitter adresinden açıklama yapan Vali Toprak, “İzmir'de hayvana canice, silahla ateş eden komiser yardımcısı hakkında, olayın öğrenilmesi üzerine derhal cezai işlem başlatılması talimatı verilmiştir. Emniyet görevlisinin insanlık dışı davranışı hiçbir şekilde kabul edilemez, gerekli her türlü kanuni cezai işlemler yapılmaktadır. Köpeğe karşı atılan kurşun kendi kalbimizedir ve topluma yapılan bir saldırıdır. Her türlü gereği yapılacaktır. Silaha el konulmuştur.” dedi.

Hayvana ezilet ve kötü muamele, emniyeti tehlikeye düşürecek şekilde ateş etmek gibi konularda adli ve disiplin işlemleri yapıldığını aktaran Vali Toprak, “Söz konusu fiil, Emniyet Disiplin Tüzüğü'nde de en ağır yaptırıma konu olmaktadır ve ihraçlık bir fiildir. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nden müfettiş istenmiştir.” ifadelerini kullandı.