Antalya Valisi Muammer Türker, ruhsat verilmiş bir işletme için valiliğin iptal etme gibi bir yetkisi olmadığını söyledi. Türker, “Madenlerin işletilmesi konusunda çok merkeziyetçi, Ankara’nın çok fazla söz sahibi olduğu bir sistem kurulmuş.” diyerek, Antalya’da sıkça gündeme gelen mermer ve taş ocakları ile HES’lerin oluşturduğu sıkıntıya dikkat çekti.

Vali Türker, Mygazete.com'dan Ferhan Bozkaya’ya verdiği mülakatta, “Görüntü kirliliği, çevre kirliliği, turizme etki edecek boyutlar itibariyle bunu ölçülü yapmamız gerek. İnsanların dağa, doğaya bakınca oyulmuş bir yamaç, tahrip olmuş bir alan görmemesi lazım. Antalya turizm memleketi, tarihi doğası çok güzel; bir taraftan taş ocaklarımız mermer ocaklarımız var, bunların da işletilmesi gerekiyor belki. Bu kaynaklarımız da varken maden işletilmesin deme lüksüne sahip değiliz.” açıklamasını yaptı.

Madenlerin işletilmesi konusunda çok merkeziyetçi, Ankara’nın çok fazla söz sahibi olduğu bir sistem kurulduğunu ifade eden Türker, yetkiler Ankara’da olduğu için yetkilerinin çok fazla olmamasına ragmen kendilerine düşen kısımda çok hassas davranmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Maden ruhsatları verilirken, hassasiyetlerin gözetilmesi konusunu, görüş sorulacak kurumlara ilettiklerini aktaran Türker, denetimlerin sıklaştırılmasını da istediklerini aktardı. Türker, “Yetkilerimizi biraz zorlayarak Antalya’nın önceliklerine önem vererek hareket ettik ama bilinmesi gereken asıl şey, yetkinin Ankara’da olduğudur. Bazen ruhsat verilmiş bir işletme için valilikten, ruhsatı iptal edin diye talepte bulunuluyor, bizim böyle bir yetkimiz yok. Bizim mevzuata uygun şekilde işletilmesi yönünde yetkilerimiz var.” diye konuştu.