Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, kız öğrenci yurdunu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Ziyarette, Kredi ve Yurtlar Kurumu Diyarbakır Bölge Müdürü Metin Yılmaz, Yurt Müdürü Nesibe Özdemir, yurdun mevcut durumu hakkında Vali Tutulmaz'a bilgi verdi. Tutulmaz, "Devlet her türlü imkânı, gençlerimizin eğitimlerini tamamlamak için sunuyor." dedi.
Siirt ilinin eğitim kenti olma yolunda önemli adımlar attığını ifade eden Vali Tutulmaz, yeni yurtların modern barınma imkânları sunduğuna dikkat çekerek, burada gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanmaları amacıyla önemli hizmetler sunulduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yurt-Kur Diyarbakır Bölge Müdürü Metin Yılmaz da, öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında Bahçelievler Mahallesi'nde 7 katlı bir binanın kiralandığını belirterek, binanın kız öğrenci yurduna tahsis edildiğini ifade etti.
Siirt ilinde bin 236 kız öğrenci ile 764 erkek öğrenci olmak üzere, toplam 2 bin öğrenciye hizmet sunduklarını belirten Yılmaz, “Yurtlarımız otel konforunda düzenlenmiş durumda, ayrıca tüm öğrencilerimiz ücretsiz olarak internet hizmetinin yanısıra çeşitli sosyal aktivitelerden de faydalanıyor. Kısacası öğrencilerimizin rahat edebileceği her türlü imkan sunuluyor." şeklinde konuştu
Daha sonra Vali Tutulmaz ve beraberindekiler, yeni yurt binasındaki birimleri gezerek incelemelerde bulundu.
Vali Tutulmaz’ın inceleme gezisine, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın eşlik etti.