Proje hakkında Vali Tutulmaz'a, Tillo Kaymakamı Yunus Koç ve Orman İşletme Müdürü Mehmet Ali Dedeoğlu bilgi verdi. Orman İşletme Müdürü Mehmet Ali Dedeoğlu, Orman Bakanlığı tarafından finanse edilecek yeni mesire alanları için uygun alanları tespit etmeye çalıştıklarını belirtti. Orman İşletme Müdürlüğü olarak iki proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Dedeoğlu, "Birinci projemiz Botan Vadisi'nde halka açık mesire ve piknik alanlarını oluşturmak. İkinci projemiz ise gelir getirici tür adı altında ilimiz merkez Meydandere köyünde 280 dönüm arazi üzerinde 35 bin adet fıstık fidanını toprakla buluşturarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunmak." dedi.

Uygun mesire alanlarının tespiti ile ocak ayında her iki proje için ihaleye çıkacaklarını anlatan Dedeoğlu, "Kirazlık Barajının alt kesiminde barajda yaşamını yitiren vatandaşlarımızın anısına bir mesire alanı oluşturmayı arzuluyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Tutulmaz ise projenin gerçekleştirilmesi için çalışmaların hızla devam ettirilmesi gerektiğini belirterek, binlerce öyküye konu olan eşsiz Botan Vadisi'nin doğa güzelliğine yeni mesire alanları katarak, turizme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

İnceleme gezisine Vali yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Tillo Kaymakamı Yunus Koç ve Orman İşletme Müdürü Mehmet Ali Dedeoğlu eşlik etti.