Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke, Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta'yı makamında ziyaret etti.

Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta ziyaret sebebiyle yaptığı konuşmada, Almanya’nın Türkiye’nin Avrupa'daki en önemli müttefiklerinden biri olduğunu belirtti. Usta, şöyle konuştu: "Ziyaretin amacı Almanya, Türkiye ve özellikle Bursa arasındaki ilişkilere ivme kazandırmak. Bursa'ya genel olarak baktığımızda yaklaşık binin üzerinde yabancı ortaklı şirket var. Bunların 200 civarındaki Alman ortaklığı veya tam sermayeli şirketler olduğunu görüyoruz. Bu anlamda Bursa'daki yabancı şirketlerin beşte biri Alman şirketi. Bunun yanında Almanya'ya baktığımızda yaklaşık iki buçuk milyon Türk vatandaşımızın ve seksen bin tane Türk girişimcimiz olduğunu, bu seksen bin girişimcimizin yılda yaklaşık 35 milyar Euro gibi bir ciro yaptığını ve 400 bin kişiye istihdam sağladığını düşündüğümüzde işçi olarak giden Türk vatandaşlarımızın orada Almanya ekonomisine ciddi anlamda katkı koyduklarını düşünmekteyiz. Bunun yanında yılda altı milyon turist Almanya'dan Türkiye Cumhuriyetine ziyarete geliyor. 20 bine yakın Alman vatandaşımız Türkiye'de ikamet ediyor. Almanya Cumhuriyeti bizim tarihimizden beri bugün de Avrupa'daki en önemli müttefiklerimizden, en önemli ekonomik ve siyasi işbirliği yaptığımız ülkelerden bir tanesi."

Bursa'nın görev alanında bulunmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Başkonsolos Jutta Wolke ise "Bursa, Türkiye için çok önemli bir merkez. Bursa'da ekonomik şartlar çok güçlü. Alman şirketlerinin de çok önemli yatırımları var ve yatırım yapmak isteyen şirketlerimiz de var. Bursa ile Hessen arasında ilişkiler artarak devam etmekte ve ortak projeler yürütülüyor." dedi.