Çorum Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, gıdaların içerisindeki zararlı maddeleri doğal bir yöntemle analiz ettiğini iddia ederek, ilginç analizi uygulamalı olarak gösterdi.

Çorum Valisi Ahmet Kara, Vali yardımcıları ve ildeki kurum müdürlerinin katılımıyla aylık değerlendirme toplantısı düzenledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Sosyal Tesislerindeki toplantıda ilginç bir olay yaşandı. Vali Kara’nın açıklamalarının ardından söz alan Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, gıda güvenliği hakkında bilgi vererek, marketten aldığı gıdaları nasıl analiz ettiğini açıkladı.

Yaptığı analizi uygulamalı olarak göstermek isteyen Vali Yardımcısı Aksalman, iki kurum müdürü ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçti. Müdürlerden birinin kollarını iki tarafa açtıran ve diğer müdürün yardımıyla kuvvet testi yapan Aksalman, insan vücudundaki timüs bezinin önemini anlatmaya çalıştı. Boğazın alt kısmında bulunan timüs bezinin gıdalardaki zararlı maddeleri tespit ettiğini öne süren Vali Yardımcısı, zararlı madde içeren gıdaların timüs bölgesine konulması durumunda, insan vücudunun direncinin kesildiğini ve güçsüz duruma düştüğünü iddia etti.

Çorum Valisi Ahmet Kara’nın da şaşkınlıkla izlediği deneyde diş macunu ve incir kullanan Aksalman, diş macununun içerisinde zararlı madde bulunduğu, incirin de doğal olduğunu söyleyerek, bunu da deneyde gördüklerini savundu.

Deneyin ardından açıklama yapan Vali Yardımcısı Aksalman, "Ben bunu birçok gıdada denedim. İçerik olarak sağlığa aykırı değilse insan vücudu kas kuvvetini kullanıyor. Kol-kas deneyi dediğim bu deneyi herhangi bir markette ya da evinizde çok değişik gıdalarla yapabilirsiniz. Lütfen bunun kamuoyuna duyurulması için bize yardımcı olun. Çünkü kimyasal analizler yaptırıp o gıdaların güvenliği konusunda sizleri bilgilendirmeye çalışıyoruz. Şüphelendiğiniz gıdaların, doğal analiz yöntemine başvurduğunuzda mutlaka güvenli olmadığını göreceksiniz. İşte bu deneyde kullandığımız diş macununda sodyum florür var. Sodyum florür fare öldürmekte kullanılan bir zehrin kimyasal katkısıdır. İnsan sağlığı için zararlı olduğundan devreyi timüs bezi kesmektedir." dedi.
Vali yardımcısının ilginç deneyinin ardından toplantı sona erdi.

Öte yandan konuyla ilgili görüşünü aldığımız bir dahiliyeci, timüs bezinin, çocuklarda bağışıklığı güçlendirmede etkin bir organ olduğunu, en etkin olduğu devrenin ergenlik dönemi olduğunu, yaşlandıkça küçülüp işlevinin azaldığını söyledi. Uzman, timüs bezinin gıda analizinde böyle bir tepki verdiğine dair bir şeyi ise hiç duymadığını ifade etti.