2015 yılı Valiler Kararnamesi sonucunda Gaziantep Valiliği’ne atanan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Çorlu’da veda ziyaretlerinde bulundu.

İlk olarak Çorlu Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Yerlikaya, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ile birlikte Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı tarihi belediye binasındaki makamında ziyaret etti. Tarihi binadaki restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Baysan, "Yeni göreviniz hayırlı olsun. Bizim için çok büyük bir sürpriz oldu. Görev sürem içerisinde çok sayıda vali gördüm. Kısa süre içerisinde güzel girişimleriniz oldu. Bu süreçte belediyemize yapmış olduğunuz yardımlar ve verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Uyumlu bir çalışmamız oldu. Atılmış tohumların tam toprak üzerine çıkacağı bir zamanda görev değişikliği oldu. Yeni görevinizde başarılar diliyorum," dedi.

Vali Ali Yerlikaya ise "Belediye başkanımızın gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür ederim. Burada kendimizi memleketimizdeymişiz gibi rahat hissettik. Türkiye’nin en huzurlu 3 ilinden biri Tekirdağ. Ülkemizin en fazla göç alan şehirlerinden biri olmasına rağmen hamdolsun asayiş ve huzur bakımından bir sıkıntı yok. 2014 yılı itibariyle Tekirdağ’ın nüfusu 850.000’i aştı. Tekirdağ önemli bir sanayi ve tarım merkezi durumundadır. Marmara Denizi’nde 127 kilometre kıyısı var. Görev yaptığımız süre içerisinde seçilmişler-atanmışlar ayrımı yapmaksızın Tekirdağ Büyükşehrine hizmetle görevlendirilmiş herkesle uyumlu bir şekilde çalıştık. Milletimiz bizden sevgiyi, saygıyı ve güveni esas alarak yerine getirilen hizmetler bekliyor. Bunu yapmaya çalıştık. Eleştirilere hizmetlerimizi daha iyi yapmak babında her zaman saygı gösterdik. 11 ilçemiz arasında en büyüğü Çorlu’dur. Ünal beyle sevgi-saygı çerçevesinde bir ilişkimiz oldu. İnşallah bu şehirde bir hoş sada bırakmışızdır." diye konuştu.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci, Serhad Çatalkaya ve Kemaleddin Avcı’nın da hazır bulunduğu ziyaretin sonunda Vali Yerlikaya ve Kaymakam Kılıç, Çorlu’ya ait eski fotoğrafların yer aldığı sergiyi de ziyaret etti. Daha sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.