Diyarbakır’ın Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü tankerle saldıran teröristler, ilçedeki ikinci büyük kanlı eylemini gerçekleştirdi. Terör örgütü PKK, Hani’de 1992 yılında yaklaşık 200 teröristle yaptığı eylemde, 3 güvenlik görevlisini şehit etmiş, aralarında bir gazetecinin de bulunduğu 9 kişiyi öldürmüştü. İlçede, 18 Mart’ta ise Çanakkale Zaferinin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programında patlatılması planlanan bomba yüklü araç bulunmuştu.

Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü tankerle düzenlenen saldırıda, ilk bilgilere göre, 1 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 30 kişi yaralandı. Patlamada, 5 katlı İlçe Jandarma Komutanlığı binasının büyük bir bölümü yıkılırken, ilçedeki çok sayıda ev, işyeri ve araç da zarar gördü. Teröristler, bu saldırıyla, ilçedeki ikinci büyük kanlı eylemini gerçekleştirdi. Terör örgütü PKK, 1992 yılında PTT, Askerlik Şubesi ve lojmanları, Karayolları Şube Şefliği, Emniyet Müdürlüğü ve diğer kamu binalarına yaklaşık 200 teröristle, roketatar ve ağır silahlarla saldırı düzenlemişti. Saldırıda, 3 güvenlik görevlisi şehit olmuş, bir gazeteci ile 8 sivil hayatı kaybetmişti.

Teröristlerin, ilçede 18 Mart 2016’da gerçekleştirmeyi planladığı kanlı eylem ise, güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde önlenmişti. Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programında patlatılması hedeflenen bomba yüklü araç, Hükümet Konağı yakınlarında devriye görevi yürüten polis ekipleri tarafından bulunarak, olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirilmişti. Diyarbakır Valiliği, içerisinde 150 kilogram patlayıcı bulanan aracın, aranan araçlar listesinde olduğunu açıklamıştı.