İstanbul’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, bir grup öğrencinin valiliği ziyaretiyle başladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin'in, daha fazla hastane isteyen öğrencilere, “Son günlerde hastane ve doktor sayısı çok arttı ama yeterli değil. Biliyorsunuz İstanbul’un iki ayrı noktasında şehir hastaneleri var.” cevabını vermesi dikkat çekti.

Beşiktaş Lütfi Banat İlköğretim Okulu öğrencileri, İstanbul Valiliği’ni ziyaret etti. Öğrenciler, ziyarette Vali Şahin’e çiçek hediye etti. Şahin de çocuklarla bir süre sohbet ederek isteklerini dinledi.

İstanbul’a hastane yapılmasını isteyen bir öğrenci, “Doktorların çok olmasına rağmen hastaneler yetersiz kalıyor. Hastanelerin artırılmasını istiyorum.” diye konuştu. Şahin de, öğrencilere, “Biliyorsunuz hastane ve doktor sayımız son günlerde çok arttı ama bunun daha da artması, yeni yatırımlar lazım. Şehir hastaneleri var, İstanbul’da da iki ayrı noktada var biliyorsunuz. Diğer yapılan hastanelerin yanında.” bilgisini verdi.

Ancak Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi İstanbul’da Başakşehir ve Sancaktepe’de yapılması vadedilen iki şehir hastanesinin resmen temeli atılmasına rağmen iki alanda da herhangi bir çalışma bulunmuyor. Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı raporda 3 bin 700 yataklı olarak inşa edilmesi planlanan İstanbul Sancaktepe'deki alan, halen General İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası olarak kullanılıyor. Hiçbir faaliyetin gözlenmediği alana askeri helikopterler inip kalkıyor. Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 2 Şubat'ta temeli atılan Başakşehir Şehir Hastanesi alanında da herhangi bir çalışma gözlenmiyor.

VALİLİK KOLTUĞUNA ÖĞRENCİ OTURTULMADI

Öte yandan, bu yıl valilik koltuğuna öğrenci oturtulmadı. Valilik yetkilileri, koltuğa öğrenci oturtulmamasıyla ilgili, basın mensuplarına, “Sadece bir çocuk koltuğa oturuyor. Diğerleri rencide olmasın diye böyle bir uygulama yapıldığı.” bilgisini verdi.