Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleşen Türkiye ATV Şampiyonası 2. ayak yarışında sporcular kıyasıya mücadele etti.
Kızılağaç parkurunda 1’incilik için kıyasıya mücadele eden yarışçılar engebeli parkurlarda zor anlar yaşadı. 13 km’lik parkurda ATV’leri ile kıyasıya yarışan sporcular aynı parkura 5 kez tur attı. 32 sporcunun katıldığı yarışları 26 yarışçı bitirebildi. Zor parkurlardan geçmeye çalışan bazı yarışçıların ATV’leri bozuldu, bazı yarışmacıları ise tekerlerinin batlaması sonucunda yarıştan çekildi. Akrobasi hareketlerinin yapıldığı yarışlarda vatandaşlar ise pür dikkat yarışı izledi. Tozu dumana katan sporcular yarışın bitimini ardından ödüllerini aldı.
5 kategoriden oluşan yarışlarda S1 kategorisinde Fatih Şengül 1’inci oldu. S2 kategorisinde ise Burak Kaya, S3’de Mehmet Saygın, S4’te Çağlayan Çelik, genel klasmanda ise Mehmet Saygın birinci oldu.
Yarışma sonrası kısa bir açıklama yapan TMF Yönetim Kurulu Üyesi ve HMK Başkanı Faysal Şefkatlioğlu, kazasız bir şekilde yarışmayı tamamladıklarını belirterek, “Uzun bir parkur vardı sporcular kıyasıya mücadele etti. Yarış çok güzel geçti. Turizme katkı sağlamak amaçlı Bodrum’da düzenlene bu yarışların inşallah devamı gelecek”dedi.