Erzincan’da yapılan yatırımların izleme ve değerlendirme toplantısına katılmayan kurum müdürlerine Vali Süleyman Kahraman’dan uyarı geldi.

Yapımı devam eden ve yapılacak olan yatırımların görüşüldüğü yatırım izleme ve değerlendirme toplantısı Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı. Yatırımların değerlendirildiği toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Süleyman Kahraman, kamu kurum ve kuruluşlarının bazılarının müdürlerinin katılmadığını görünce, "Bu toplantıya önem vermeyen kendisine de önem vermiyor demektir. Bu toplantıda Erzincan’ın yönetimi konuşuluyor. Bundan sonraki toplantılara katılsınlar." ikazında bulundu.

Vali Kahraman, şunları söyledi: "Kültürel ve sosyal değişimlerin değerlendirilmesi amacıyla dördüncüsünü düzenlediğimiz yatırım izleme ve değerlendirme toplantılarıyla kamu ve özel sektörün işbirliğinde Erzincan için yatırım yapılmasını sağlayacak bir platform oluşturmayı düşünüyoruz. Vatandaşa kapılarını açmak, birlikten kuvvet doğar düşüncesiyle hep birlikte bu ilin kalkınması için bir şeyler yapmak istiyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın tüm yöneticileri bu projeleri ile değerlendirileceklerdir. İlimizde birçok konuda projeler yapılıyor. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarımızın yöneticileri gayretlerini gösteriyorlar. Bundan sonraki performans değerlendirmesi, başarı değerlendirmesi bununla ölçülecektir."

Bu nedenle bu toplantılara kuruluşların üst düzey yöneticilerinin katılmasını önemsediklerini vurgulayan Vali Kahraman, sözlerine şöyle devam etti: "Daha önce de ikaz ettik fakat maalesef bazı kamu kurum ve kuruluşlarımızın birinci derece yöneticilerinin katılmadıklarını görüyoruz. Bunu öncelikle belirtelim. Bundan sonraki toplantılara katılsınlar. Biz burada keyfi olarak toplantı yapmıyoruz. Bu ilin yönetimini ele alıyoruz. İlde yapılması gereken yatırım ve hizmetlerin bir değerlendirmesini ele alıyoruz. Bu il hepimizin, il sadece valiyi değil hepimizi ilgilendiriyor. Bu yüzden bu tür toplantılara önem verelim. Bu tür toplantıya önem vermeyen kendisine de önem vermemiş demektir."

Vali Süleyman Kahraman, konuşmasının devamında devam eden ve yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğlu, Vali yardımcıları Mehmet Kurt, Ahmet Türköz, Fatih Kaya ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.