Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak koltuğunu ilkokul 4. sınıf öğrencisi Işılay Zengin’e devretti. Geçicide olsa valilik koltuğuna oturan öğrenci, derse başlama saatinde değişiklik yapılmasını istedi.

Mustafa Yazar İlkokulu 4E sınıfı öğrencilerini kabul eden Vali Düzgün, öğrencilerin bayramını kutladı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Düzgün, 4E sınıfı öğrencilerinin birkaç hafta önce kendisine mektup yazdığını belirterek, “Beni okulunuza davet etmişsiniz. Ancak bende daha önce sizleri burada misafir etmek, Valilik çalışma ortamını görmenizi istediğim için sizleri bugün buraya davet ettim.” dedi. Bir devlet geleneği olarak koltuk devrinin 23 Nisan törenlerinde sembolik olarak gerçekleştiğini hatırlatan Vali Düzgün, koltuğunu, temsili olarak kendisine ulaşan mektuptaki isim listesinde ilk sırada yer alan Işılay Zengin’e teslim etti. Vali Düzgün, koltuğa oturan Vali Zengin’in heyecanlanarak konuşamaması üzerine “Göreve ilk başladığımda ben de senin gibi heyecanlıydım” diyerek Vali Zengin’in heyecanını paylaştı.

Vali Düzgün’ün, “Işılay Hanım, Vali olarak ne söylemek istiyorsunuz?’ sorusuna, ‘Görevlerimin arttığını biliyorum, ülkeme daha iyi hizmet edeceğime inanıyorum ve heyecanlıyım.’ diyerek cevap verdi. Vali Zengin, konuşmasının devamında, Vali olarak ilk değiştirmek istediği şeyin okul başlama saatleri olduğunu dile getirerek, Mustafa Yazar İlkokulu’nun önünde bulunan kavşakta sinyalizasyon çalışmaları yapılması için Emniyet Müdürüne talimat verdi.

23 Nisan Valisi Zengin’in “Okullar arasında düzenlenecek bir yarışma ile en temiz ve düzenli olan okula bağış yapılmasını sağlardım” demesi üzerine, Vali Düzgün de bunun çok güzel bir proje olduğunu söyleyerek, salonda bulunan Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı’nın konuyu takip edeceğini ifade etti.